WTA
Στο Νο. 30 η Σάκκαρη

 
Στο Νο. 30 η Σάκκαρη
Στο Νο. 30 η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 - 11:09

Διατηρήθηκε στο Νο. 30 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη αυτή την εβδομάδα. Στη 2η θέση της χώρας μας είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλη και στην 3η η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που πλησιάζει στο Top 300.

Για ακόμα μια εβδομάδα, η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο. 30 της παγκόσμιας κατάταξη της WTA. Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση αυτή την εβδομάδα, στο Silicon Valley Open του Σαν Χοσέ. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε παίξει στον τελικό της διοργάνωσης της Καλιφόρνιας.

Δυο θέσεις έχασε αυτή την εβδομάδα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία υποχώρησε στο Νο. 208. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αντίθετα κέρδισε 65 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 302, πραγματοποιώντας νέο career high. Στην κατάταξη βρίσκεται και η Ελένη Κορδολαίμη, που κέρδισε 19 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 540.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Καμιά αλλαγή δεν υπήρξε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, που την ακολουθεί η Naomi Osaka. Στο Νο. 3 είναι η Karolina Pliskova, στο Νο. 4 η Simona Halep και στο Νο. 5 η Kiki Bertens. Tην κορυφαία 10άδα συμπληρώνουν οι Petra Kvitova (No. 6), Elina Svitolina (No. 7), Sloane Stephens (No. 8), Serena Williams (No. 9) και Aryna Sabalenka (No. 10).

Την εντυπωσιακότερη άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε η Jil Teichman, η οποία κατέκτησε τον 2ο τίτλο της μέσα σε μερικές εβδομάδες, στο Παλέρμο της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω της 28 θέσεις και να βελτιώσει το career high της, στο Νο. 54 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots