WTA
Επέστρεψε στην κορυφή η Osaka

 
Επέστρεψε στην κορυφή η Osaka
Επέστρεψε στην κορυφή η Osaka
tennisnews team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 6:39

H Naomi Osaka επέστρεψε σήμερα στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, όπου βρίσκεται για 22η εβδομάδα φέτος. Μια θέση έχασε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Osaka έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Rogers Cup στο Τορόντο και αυτό ήταν αρκετό για να την επαναφέρει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τις ήττες της Ashleigh Barty στον 2ο γύρο και της Karolina Pliskova στα προημιτελικά.

Η Osaka πέρασε νωρίτερα φέτος 21 εβδομάδες στο Νο. 1 του κόσμου και αυτή είναι η 22η εβδομάδα της στην κορυφή. Στο Νο. 2 υποχώρησε η Barty και στο Νο. 3 παρέμεινε η Pliskova. Επίσης σταθερές είναι οι Simona Halep και Kiki Bertens, που συμπληρώνουν την κορυφαία 5άδα.

Η Petra Kvitova παρέμεινε στο Νο. 6, η Elina Svitolina στο Νο. 7 και τις ακολουθεί η Serena Williams, που κέρδισε 2 θέσεις μετά την παρουσία της στον τελικό του Rogers Cup και ανέβηκε στο Νο. 8. Στο Νο. 9 βρίσκεται η Aryna Sabalenka και την πρώτη 10άδα συμπληρώνει η Sloane Stephens.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Τορόντο, Bianca Andreescu, κέρδισε 13 θέσεις μετά από την κατάκτηση του Rogers Cup και "αναρριχήθηκε" στο Νο. 14 του κόσμου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 15 της κατάταξης, αλλά και στο Top 20.

Νέο career high και για την 20χρονη Sofia Kenin, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Rogers Cup και ανέβηκε στο Νο. 22 του κόσμου, 7 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μεγάλη έκπληξη του Τορόντο, Marie Bouzkova, κέρδισε 38 θέσεις και από το Νο. 91 βρέθηκε στο Νο. 53. Η 18χρονη Iga Swiatek, κέρδισε 10 θέσεις και βελτίωσε κατά 6 θέσεις το προηγούμενο career high της, ανεβαίνοντας στο Νο. 53.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στο Νο. 33 βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε μια θέση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά είναι πάντα η κορυφαία Ελληνίδα στην κατάταξη. Δεύτερη είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 214, ενώ τρίτη είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που έχασε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 298.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA: 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots