WTA
Διαγνώστηκε με καρκίνο η Esther Vergeer

 
Esther Vergeer
Esther Vergeer
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 18:01

Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στο wheelchair tennis, Esther Vergeer, θα πρέπει να δώσει ακόμα μια μεγάλη μάχη στη ζωή της, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. 

Η Esther Vergeer γνώρισε τεράστια επιτυχία στο wheelchair tennis για περίπου δυο δεκαετίες. Έγινε επαγγελματίας το 1995 και αγωνίστηκε έως το 2013, κατακτώντας σ' αυτό το διάστημα 21 Grand Slam τίτλους στο μονό. Αναδείχθηκε επίσης 14 φορές πρωταθλήτρια στο Masters και 4 φορές ήταν "χρυσή" Ολυμπιονίκης. Στο διπλό κέρδισε ακόμα 27 Slams, 9 φορές το NEC Masters και 3 χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμα πιο γνωστό, είναι το απίθανο επίτευγμα των 470 διαδοχικών νικών, με το οποίο έκλεισε την τεράστια καριέρα της. Συνολικά πέτυχε 695 νίκες, σε 720 αναμετρήσεις στα μονά (695-25), ενώ επίσης ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από το 1999 μέχρι να "κρεμάσει" τη ρακέτα της, τον Φεβρουάριο του 2013.

Χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο από την ηλικία των 8 ετών, μετά από μια επέμβαση που έκανε για να σταματήσει την αιμορραγία γύρω από το νωτιαίο μυελό.

Σήμερα, η 38χρονη πια Ολλανδέζα, έρχεται αντιμέτωπη με ακόμα μια δύσκολη μάχη, καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού, όπως ανακοίνωσε μέσα από τα social media. Τα νέα αυτά δεν της χαλάνε τη διάθεση, καθώς έχει σκοπό να αφοσιωθεί στη θεραπεία και δηλώνει γεμάτη θετική ενέργεια.

"Έχω κάποια κακά νέα. Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Η πλήρης συγκέντρωσή μου θα βρίσκεται στη θεραπεία και στην ανάρρωσή μου από τον καρκίνο. Είμαι γεμάτη θετική ενέργεια και με την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων και των συναδέλφων μου, θα το παλέψω. Είμαι σίγουρη πως θα το ξεπεράσω", έγραψε η πρώην πρωταθλήτρια και νυν αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, που θα συμμετέχει αυτό το καλοκαίρι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots