WTA
Τέλος εποχής: Σταματάει το τένις η Sharapova!

 
Τέλος εποχής: Σταματάει το τένις η Sharapova!
Τέλος εποχής: Σταματάει το τένις η Sharapova!
tennisnews team Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 16:18

H Maria Sharapova ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας, στα 32 της χρόνια.

Μια από τις πιο πετυχημένες και πιο εμπορικές αθλήτριες του 21ου αιώνα, η Maria Sharapova, έβαλε τέλος στην επαγγελματική της καριέρα στο τένις σήμερα, μετά από 19 χρόνια στο tour.

"Πώς να αφήσεις πίσω σου τη μόνη ζωή που γνώρισες; Πώς να φύγεις μακριά από τα γήπεδα που προπονείσαι από μικρό κορίτσι, που παίζεις το παιχνίδι που αγαπάς, αυτό που σου έφερε δάκρυα και απερίγραπτες χαρές, ένα άθλημα που σε έκανε να βρεις την οικογένεια, μέσα από τους φιλάθλους που σε στήριξαν για περισσότερο από 28 χρόνια. Είμαι καινούργια σε αυτό, οπότε παρακαλώ συγχώρεσέ με. Τένις, λέω αντίο", ανέφερε η Sharapova στην αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή που έγραψε στο vanityfair.com.

Η Sharapova είναι μια από τις παίκτριες του ξεχωριστού club που πέτυχαν το career Grand Slam, καθώς κέρδισε από μια φορά το κάθε Grand Slam, από το 2004 έως το 2012.

Το 2004 κατέκτησε το Wimbledon στην ηλικία των 17 ετών, το 2006 κέρδισε το US Open, το 2008 το Australian Open και το 2012 το Roland Garros, συμπληρώνοντας το Grand Slam καριέρας. Το 2014 κέρδισε για 2η φορά το Roland Garros και κατέκτησε τον 5ο και τελευταίο Grand Slam τίτλο της.

Για πρώτη φορά ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Αύγουστο του 2005, όταν ήταν 18 ετών. Έμεινε στην κορυφή για 21 εβδομάδες συνολικά στην καριέρα της, με τελευταία της "θητεία" το 2012. Κέρδισε επίσης 36 τίτλους και πέτυχε 645 νίκες στο tour της WTA, εισπράττοντας μόνο από τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά το ποσό των 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σταθμός στην καριέρα της αποτέλεσε και η ανακοίνωση του Μαρτίου του 2016, όταν κάλεσε συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει πως είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium από την ITF και πως είχε τιμωρηθεί με 2 χρόνια αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση.

Η ποινή της μειώθηκε στους 15 μήνες, αλλά η καριέρα της Sharapova δεν ήταν ποτέ ξανά ίδια, αφού ταλαιπωρήθηκε με πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό στον ώμο της, για το οποίο χρειάστηκε και χειρουργείο το 2019. Μετά την επιστροφή της κέρδισε μόνο έναν τίτλο, στο Tianjin Open της Κίνας, τον Οκτώβριο του 2017.

Σήμερα η 32χρονη Ρωσίδα βρίσκεται στο Νο.373 της παγκόσμιας κατάταξης και έδωσε τον τελευταίο της αγώνα κάτι περισσότερο από ένα μήνα πριν, στο Australian Open, όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Donna Vekic.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots