WTA
Sharapova: "Αυτό με αηδίαζε περισσότερο"

 
Sharapova: "Αυτό με αηδίαζε περισσότερο"
Sharapova: "Αυτό με αηδίαζε περισσότερο"
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 18:34

Η Maria Sharapova θυμήθηκε τις πιο σκοτεινές στιγμές της καριέρας της, όταν έπρεπε να ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο πως απέτυχε να περάσει τον έλεγχο ντόπινγκ, αποκαλύπτοντας και τι ήταν αυτό που την ενόχλησε περισσότερο εκείνες τις ημέρες.

"Εκείνο το πρωί ξύπνησα και ένιωσα σα να προετοιμάζομαι για να δώσω αγώνα. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις μπροστά σου όλο τον κόσμο και να πρέπει να του πεις ότι τα έκανες θάλασσα", είπε η Sharapova, αναφερόμενη στην 8η Μαρτίου 2016, την ημέρα που έδωσε τη συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετική στην ουσία meldonium και απέτυχε να περάσει τον έλεγχο ντόπινγκ.

"Μετά τη συνέντευξη Τύπου, διέγραψα όλες τις εφαρμογές των social media από το τηλέφωνό μου, για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Να παραμείνω σώφρων και να προστατευτώ από την άποψη του καθενός και τις κριτικές", εξομολογήθηκε η Ρωσίδα σύμφωνα με το puntodebreak.com.

"Νομίζω πως ποτέ δε με ενδιέφερε στο παρελθόν τι πίστευαν οι άνθρωποι για μένα, αλλά ξαφνικά σου συμβαίνει κάτι τέτοιο και αντιλαμβάνεσαι πως σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Και αυτό με αηδίασε. Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα."

Όπως είχε πει από την πρώτη στιγμή, η Sharapova έπαιρνε meldonium για αρκετά χρόνια, για λόγους υγείας. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 όμως, η ουσία απαγορεύτηκε από την ITF και η Ρωσίδα εξήγησε ότι δεν διάβασε τα μηνύματα που της έστειλε η ομοσπονδία με αποτέλεσμα να συνεχίσει να το παίρνει. Είχε τιμωρηθεί αρχικά με 2 χρόνια αποκλεισμού, αλλά τελικά η ποινή της μειώθηκε στους 15 μήνες. 

"Η μητέρα μου, μου είχε πει πως και να μην έπαιζα ξανά τένις, δε θα συνέβαινε τίποτα κακό. Για αρκετές εβδομάδες έμεινε μαζί μου, για να έχω παρέα. Ο πατέρας μου έμεινε επίσης μαζί μου αρκετά και με διαβεβαίωσε πως δεν έγινε κάτι τόσο κακό. Δεν κατηγόρησαν ποτέ κανέναν άλλον. Πρέπει να παίρνεις τον έλεγχο και να ξέρεις πότε κάνεις ένα λάθος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots