WTA
Πρωταθλήτρια η Barty στο Σινσινάτι (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 - 22:27

H Ashleigh Barty έχασε μόνο 4 games από την Jil Teichmann στον τελικό του Western & Southern Open και ολοκλήρωσε την εβδομάδα της στο Σινσινάτι χωρίς χαμένο σετ, για να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της στη φετινή χρονιά.

Η Barty δεν υποτίμησε τη μεγάλη έκπληξη αυτής της εβδομάδας, Teichmann, ήταν και σήμερα αψεγάδιαστη και επικράτησε της 24χρονης Ελβετίδας με 6-3, 6-1, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Σινσινάτι.

Αυτός ήταν ο 5ος φετινός τίτλος για την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, μετά από το 500άρι της Μελβούρνης, το 1000άρι του Μαϊάμι, το 500άρι της Στουτγκάρδης και το Wimbledon.

Αυτή την εβδομάδα δεν έχασε ούτε ένα σετ η 25χρονη Αυστραλή, η οποία δεν κινδύνεψε στιγμή από την Teichmann, χάνοντας μόλις 4 games. Ο τελικός ήταν ντέρμπι μόνο στα πρώτα λεπτά και στα πρώτα 6 games, με την Ελβετίδα να ακολουθεί το μεγάλο φαβορί μέχρι το 3-3 με το σερβίς της.

Στο 8ο game ωστόσο ήρθε το πρώτο break στον αγώνα για την Barty, που προηγήθηκε με 5-3 και ύστερα σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3. Στο 2ο σετ η Αυστραλή προηγήθηκε με 5-0 και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 7ο game, με την Teichmann να αντιμετωπίζει και ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι της, για το οποίο πήρε ιατρικό τάιμ άουτ από το 3-0.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος σε 1000άρι για την Barty, που έχει κερδίσει επίσης το Miami Open δυο φορές, το 2019 και το 2021. Η Αυστραλή έχει επίσης κατακτήσει 2 Grand Slams τίτλους, το Roland Garros το 2019 και το Wimbledon φέτος, καθώς και το WTA Finals το 2019.

Συνολικά έφτασε τους 13 τίτλους στην καριέρα της, έχοντας συμμετέχει σε 19 τελικούς (13-6). Απέδειξε για μια ακόμα φορά πως βρίσκεται πανάξια στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού είναι η πιο σταθερή παίκτρια από τις κορυφαίες τα τελευταία χρόνια.

Η Teichmann μπορεί να μην κατάφερε σήμερα να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως αναμφίβολα αυτή ήταν η εβδομάδα της ζωής της. Η 24χρονη Ελβετίδα, που απέκλεισε μεταξύ άλλων τις Naomi Osaka, Karolina Pliskova και Belinda Bencic, συμμετείχε για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό και αύριο αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο.45 του κόσμου, από το Νο.76 που βρίσκεται τώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots