WTA
Πρωταθλήτρια στο Νότιγχαμ η Haddad Maia (vid)

 
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia © Jon Buckle/WTA
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 19:35

H Beatriz Haddad Maia ολοκλήρωσε τη φανταστική της εβδομάδα στο Νότιγχαμ, κερδίζοντας την Alison Riske με 2-1 σετ για να κατακτήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας της.

Η Haddad Maia πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά και σήμερα αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό μετά από σχεδόν 5 χρόνια και δεύτερο συνολικά στην καριέρα της.

Μετά από μια μεγάλη μάχη, κατάφερε να επικρατήσει της Alison Riske με 6-4, 1-6, 6-3 και να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, στο 250άρι του Νότιγχαμ.

Η 26χρονη Βραζιλιάνα θυμίζουμε πως είχε αποκλείσει στη διαδρομή της μέχρι τον τελικό και τη Μαρία Σάκκαρη, Νο.1 στο ταμπλό, την οποία μάλιστα κέρδισε για 2η φορά φέτος. Στα ημιτελικά απέκλεισε την Τσέχα Tereza Martincova.

Στον σημερινό τελικό ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-1 στα πρώτα λεπτά, για να διατηρήσει τον έλεγχο μέχρι το τέλος του σετ και να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ η Riske ωστόσο κέρδισε 5 games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-0, για να επιστρέψει από το 0-40 στο 7ο game και να το κερδίσει με 6-1.

Και στο αποφασιστικό σετ έκανε πρώτη το break η Αμερικανίδα, η οποία παίζει πολύ καλά στο γρασίδι, για να περάσει μπροστά με 2-1. Η Haddad Maia απάντησε άμεσα στο break και ισοφάρισε, ενώ στο 8ο game έκανε ένα ακόμα κομβικό break, για να προηγηθεί με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για τον τίτλο στο επόμενο game.

Αύριο η Βραζιλιάνα τενίστρια θα κερδίσει 16 θέσεις και από το Νο.48, που είναι και το σημερινό της career high, θα ανεβεί στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Haddad Maia θα έχει την ευκαιρία να κάνει το "double" στο Νότιγχαμ, αφού αργότερα σήμερα θα παίξει και στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με τη Shuai Zhang θα αντιμετωπίσει τις Caroline Dolehide και Monica Niculescu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots