WTA
2ος συνεχόμενος τίτλος για την Haddad Maia! (vid)

 
2ος συνεχόμενος τίτλος για την Haddad Maia! (vid)
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 18:07

H Beatriz Haddad Maia κέρδισε μέσα σε 8 μέρες 2 WTA τίτλους, αφού μετά το Νότιγχαμ κατέκτησε και το τουρνουά του Μπέρμιγχαμ, συνεχίζοντας την τρομερή της σεζόν στο γρασίδι.

Η Haddad Maia ήταν μπροστά με 5-4 στο 1ο σετ, όταν η Shuai Zhang αποφάσισε να εγκαταλείψει τον τελικό του Birmingham Classic, εξαιτίας ενοχλήσεων στον αυχένα της.

Η Zhang είχε προηγηθεί με 2-0 στο ξεκίνημα του τελικού, αλλά η Haddad Maia κέρδισε τα 5 από τα 7 επόμενα games, πριν η Κινέζα σηκώσει λευκή πετσέτα.

Η καταπληκτική σεζόν συνεχίζεται για τη Haddad Maia, που έχει 10 συνεχόμενες νίκες στη φετινή σεζόν του γρασιδιού. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον 1ο WTA τίτλο της καριέρας της στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τις Μαρία Σάκκαρη και Alison Riske. Αυτή την εβδομάδα κυριάρχησε στο Μπέρμιγχαμ, όπου κέρδισε μεταξύ άλλων τις Petra Kvitova, Camila Giorgi και Simona Halep.

Λόγω της βροχής χθες, οι ημιτελικοί αναβλήθηκαν και έγιναν σήμερα, με την Haddad Maia να κερδίζει τη Halep με 6-3, 2-6, 6-4. Η Zhang είχε επίσης ένα πολύ δύσκολο ματς, κερδίζοντας τη Sorana Cirstea με 4-6, 6-1, 7-6 (5).

H Haddad Maia ξεκίνησε τη φετινή χρονιά από το Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.32. Αύριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 30 της WTA, ανεβαίνοντας στο Νο.29.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots