WTA
Πρωταθλήτρια στο Σαν Χοσέ η Kasatkina (vid)

 
Πρωταθλήτρια στο Σαν Χοσέ η Kasatkina (vid)
tn team Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 - 9:14

H Daria Kasatkina επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Shelby Rogers στον τελικό του Silicon Valley Classic και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας της, εξασφαλίζοντας την επιστροφή της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το εκπληκτικό τουρνουά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά νίκη για την Daria Kasatkina, που επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Shelby Rogers με 6-7 (2), 6-1, 6-2.

Η 25χρονη Ρωσίδα, ημιφιναλίστ φέτος στο Roland Garros, κέρδισε τον 5ο τίτλο της καριέρας της (5-5 σε τελικούς), 1ο στη φετινή χρονιά και 4ο σε τουρνουά της σειράς WTA 500, που είναι η μεγαλύτερη που έχει κερδίσει τίτλο.

Πέρσι ήταν φιναλίστ στο Σαν Χοσέ η Kasatkina, αλλά είχε ηττηθεί από μια άλλη Αμερικανίδα, την Danielle Collins. Φέτος έμεινε πίσω με σετ στον τελικό, παρότι είχε προηγηθεί με 5-3 στο 1ο σετ και είχε ένα set point στο 10ο game.

Μετά το 6-7, 1-1, η Ρωσίδα κυριάρχησε κατά κράτος στο court και κέρδισε 7 συνεχόμενα games για να βρεθεί μπροστά με 2-0 στο 3ο σετ, το οποίο κατέκτησε στα 8 games, κάνοντας νέο break αργότερα που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για τον τίτλο, κάτι που έκανε με επιτυχία και χωρίς να χάσει πόντο.

Στην τρομερή της εβδομάδα, η Kasatkina έκανε δυο ακόμα ανατροπές, εις βάρος των Elena Rybakina και Aryna Sabalenka, ενώ στα ημιτελικά είχε βγάλει εκτός τη Νο.2 του ταμπλό, Paula Badosa, με 2-0 σετ.

Σήμερα η Ρωσίδα τενίστρια επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα με νέο career high, αφού ανέβηκε στο Νο.9 και βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ της κατά μια θέση.

Πολύ καλή εβδομάδα είχε βεβαίως και η Rogers, η οποία είχε κερδίσει και τη Νο.1 του ταμπλό, Μαρία Σάκκαρη, στον 2ο γύρο. Η 29χρονη Αμερικανίδα, η οποία έχει πλέον 3 χαμένους τελικούς στο tour και παρέμεινε "άτιτλη", κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots