WTA
Έγραψε ιστορία και στο Μπράουνσβαϊγκ η Fruhvirtova!

 
Έγραψε ιστορία και στο Μπράουνσβαϊγκ η Fruhvirtova!
tn team Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 - 13:13

H Brenda Fruhvirtova αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας, έφτασε τους 4 συνεχόμενους τίτλους και τις 20 διαδοχικές νίκες στο ITF Pro Circuit, ενώ έγινε η πρώτη τενίστρια στην ιστορία που έφτασε τους 6 κερδισμένους τίτλους σε επαγγελματικά τουρνουά πριν γίνει 16 ετών!

Πριν από μια εβδομάδα η Brenda Fruhvirtova έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, αφού έγινε η νεότερη παίκτρια στην ιστορία που κατέκτησε 5 τίτλους σε επαγγελματικά τουρνουά.

Η νεαρή Τσέχα έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί και στην ηλικία των 15 ετών και 5 μηνών έφτασε τους 6 τίτλους, κάτι που καμιά άλλη παίκτρια δεν έχει καταφέρει πριν κλείσει τα 16.

Η Fruhvirtova αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία, όπου κέρδισε στον τελικό τη Noma Noha Akugue, με 6-3, 6-1. Δεν έχασε κανένα σετ ούτε σ' αυτό το τουρνουά - δεν έχασε μάλιστα σε κανένα παιχνίδι περισσότερα από 6 games - κάτι που είχε κάνει και την προηγούμενη εβδομάδα στο Mogyorod της Ουγγαρίας. Πλέον η 15χρονη Τσέχα μετράει 20 διαδοχικές νίκες στα τουρνουά της ITF και 4 συνεχόμενους τίτλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κέρδισε και τους 6 τίτλους της αυτή τη σεζόν, ξεκινώντας τον Φεβρουάριο με back-to-back τίτλους στο Τουκουμάν της Αργεντινής. Επίσης κέρδισε όλους τους τίτλους της σε διοργανώσεις της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων.

Σήμερα κέρδισε και 38 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, πλησιάζοντας στην πρώτη της είσοδο στο Top 200, αφού ανέβηκε στο Νο.233 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots