ATP
Επίσημα "γηραιότερος" στο Νο.1 ο Djokovic

 
Επίσημα "γηραιότερος" στο Νο.1 ο Djokovic
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 14:28

Ακόμα ένα ρεκόρ πέρασε στην κατοχή του Novak Djokovic, που έγινε και επίσημα ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία που έχει βρεθεί ποτέ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συνεχίζοντας να είναι ανενόχλητος στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά και το περσινό US Open, ο Djokovic έγινε σήμερα ο "γηραιότερος" Νο.1 στην ιστορία της ΑΤΡ, στην ηλικία των 36 ετών και 321 ημερών.

Ξεπέρασε το ρεκόρ του Roger Federer, που βρέθηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ηλικία των 36 ετών και 320 ημερών.

Ο Djokovic συνεχίζει παράλληλα να βελτιώνει ένα ρεκόρ που του ανήκει εδώ και χρόνια, πηγαίνοντάς το πια σε μυθικά μεγέθη, αφού από αύριο θα ξεκινήσει να μετράει την 420ή του εβδομάδα συνολικής παρουσίας στο Νο.1 του κόσμου!

Το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ είναι οι 310 εβδομάδες του Federer, τις οποίες πλέον ο Σέρβος έχει ξεπεράσει για περισσότερο από 2 χρόνια (110 εβδομάδες), ενώ πρόσφατα, πριν 2 εβδομάδες, έκανε "double score" το ρεκόρ του Rafael Nadal, που πέρασε 209 εβδομάδες από την καριέρα του στην κορυφή της κατάταξης.

Αν και η μάχη για το Νο.1 αναμένεται συναρπαστική στη φετινή χωμάτινη σεζόν, με τους Jannik Sinner και Carlos Alcaraz να είναι οι βασικοί διεκδικητές που θα ανταγωνιστούν τον Novak, ο Σέρβος εκτός απροόπτου θα κρατήσει τη θέση του χωρίς πρόβλημα για κάποιες εβδομάδες ακόμα, αφού μέχρι και το Roland Garros δεν έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots