WTA
WTA Finals: Στην 4άδα η Garcia με Σάκκαρη (vids)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 1:43

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη με την Daria Kasatkina, αντάξια του διακυβεύματος, η Caroline Garcia πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του WTA Finals και θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη αύριο, για μια θέση στον τελικό.

Για 2 ώρες και 27 λεπτά μονομάχησαν στο Stadium Court του Fort Worth στο Τέξας η Caroline Garcia με την Daria Kasatkina, που έπαιξαν για τη 2η θέση του ομίλου Tracy Austin και το τελευταίο εισιτήριο της 4άδας του WTA Finals.

Μετά από ένα 3ο σετ που για 1,5 ώρα περίπου καμία από τις δυο δεν μπορούσε να "ξεφύγει" στο σκορ, η Garcia χαμογέλασε τελευταία, παίρνοντας τη νίκη με 4-6, 6-1, 7-6 (5).

Η Garcia έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού έχασε ένα προβάδισμα με 4-2 στο 1ο σετ, με την Kasatkina να κερδίζει 4 συνεχόμενα games και να "γυρίζει" το σετ, κατακτώντας το με 6-4. Στο 2ο σετ η Γαλλίδα κυριάρχησε κατά κράτος και έκανε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, για να το κερδίσει με 6-1.

Τα πάντα κρίθηκαν στο καθοριστικό 3ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα επικό σετ 80 λεπτών. Παρότι έγιναν αρκετά break, από 2 για κάθε παίκτρια, ενώ υπήρξαν και αρκετά ακόμα χαμένα break points, καμία δεν μπόρεσε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα σ' αυτά τα 80 λεπτά.

Η Garcia προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 1-0 και στο 3-2, με την Kasatkina να απαντάει και στα 2 άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 3-3 αντίστοιχα. Στο 8ο game η Garcia έσβησε ένα break point για να κάνει το 4-4, ενώ στο επόμενο game η Ρωσίδα έσβησε 6 break points και κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 5-4.

Δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break και οι δυο παίκτριες πήγαν στο tie-break, όπου επίσης πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Garcia κατάφερε να προηγηθεί αισθητά για 1η φορά όταν έκανε το 5-3 και αργότερα το 6-4. Η Kasatkina πήρε πίσω το mini-break της διαφοράς και μείωσε σε 6-5, στο δεύτερο match point της Γαλλίδας, όμως ενώ η ίδια είχε το σερβίς, είδε την μπάλα μετά από μεγάλο ράλι να καταλήγει στο φιλέ και την Garcia να πανηγυρίζει.

Μετά απ' αυτή τη συγκλονιστική μάχη, η Garcia θα επιστρέψει στα ημιτελικά του WTA Finals, όπου είχε προκριθεί και στο ντεμπούτο της στο WTA Finals, το 2017. Όπως και η Σάκκαρη δηλαδή, έχει 2 παρουσίες στο WTA Finals και 2 προκρίσεις στα ημιτελικά.

Αυτό που δεν έχει καμία από τις δυο, είναι μια πρόκριση στον τελικό, συνεπώς όποια κερδίσει τον αυριανό ημιτελικό θα προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της. Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Iga Swiatek και Aryna Sabalenka, οι οποίες αμφότερες θα είναι για 1η φορά σε έναν ημιτελικό σε WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots