WTA
Η Muguruza διευθύντρια του WTA Finals

 
Η Muguruza διευθύντρια του WTA Finals
tn team Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 - 9:18

H Garbine Muguruza, πρωταθλήτρια στο WTA Finals το 2021, θα γίνει η νέα διευθύντρια της διοργάνωσης, που φέτος θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία. Θα είναι η πρώτη πρώην παίκτρια που θα επιτελέσει ρόλο διευθύντριας στη μεγαλύτερη διοργάνωση της WTA.

Η πρώην Νο.1 του κόσμου τενίστρια και πρωταθλήτρια στο WTA Finals το 2021, Garbine Muguruza, θα γίνει η πρώτη παίκτρια που θα είναι διευθύντρια στο θεσμό, από το 2024.

Παράλληλα, δίνεται και ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην προσπάθεια που γίνεται για την πρόωθηση του αθλήματος στην Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, σε ένα μεγάλο άνοιγμα που κάνει η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο τένις, αλλά στον ευρύτερο αθλητικό κόσμο.

Το WTA Finals, το μεγαλύτερο τουρνουά που διοργανώνει η WTA και θα ολοκληρώσει τη σεζόν την εβδομάδα 2-9 Νοεμβρίου, θα γίνει για πρώτη φορά στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον έως και το 2026.

"Νιώθω πολύ προνομιούχα που μπορώ να συνεισφέρω στο μέλλον αυτού του αθλήματος ως διευθύντρια του WTA Finals της Ριάντ. Ξέρω πόσο ξεχωριστό τουρνουά είναι για τις κορυφαίες παίκτριές μας και έχω δει τη δυνατότητα που έχει να εμπνεύσει κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με μια σπουδαία ομάδα και που μπορώ να αναδείξω το γυναικείο τένις και να ενθαρρύνω όλους τους φαν, ειδικά τα κορίτσια και τις γυναίκες, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους", είπε η Muguruza, στα πρώτα της λόγια ως διευθύντρια του WTA Finals. 

"Η Garbine είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο, που κατανοεί τη δύναμη του αθλητισμού να κάνει τη διαφορά σε ανθρώπους απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ξέρω πως θα βάλει στο επίκεντρο το καλύτερο των παικτριών μας, ενώ παράλληλα θα είναι αφοσιωμένη και στους ευρύτερους στόχους και τις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η WTA. Είναι μια πραγματική πρωταθλήτρια, εντός και εκτός γηπέδου, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος γι' αυτό το κρίσιμο πόστο", είπε ο διευθυντής της WTA, Steve Simon. 

Εκτός από τη Muguruza, η WTA έδωσε και το ρόλο της Πρέσβειρας της Κοινότητας του WTA Finals στην Judy Murray, μητέρα των Andy και Jamie Murray και φυσικά προπονήτριας τένις με σπουδαία καριέρα πίσω της. Η Murray θα ηγηθεί σε μια σειρά από κινήσεις για την προώθηση του τένις στη Μέση Ανατολή, όπως είναι οι διεξαγωγή προπονητικών καμπ και σεμιναρίων, επισκέψεις σε σχολεία, αλλά και εκπαίδευση στο τοπικό εργατικό δυναμικό, ώστε να βελτιωθούν τα τρέχοντα προγράμματα τένις στην περιοχή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots