ATP
Djokovic: "Είδα πρώτη φορά τον Alcaraz στο ίντερνετ όταν ήταν 12" (vid)

 
Djokovic: "Είδα πρώτη φορά τον Alcaraz στο ίντερνετ όταν ήταν 12" (vid)
tn team Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 - 14:22

O Novak Djokovic μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Carlos Alcaraz, με αφορμή τον φιλικό αγώνα που έπαιξαν στη Σαουδική Αραβία.

Ο Djokovic, ο οποίος ηττήθηκε με 2-1 σετ στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας σε τουρνουά επίδειξης, αποκάλυψε πως άκουσε για πρώτη φορά για τον Alcaraz όταν ο Ισπανός ήταν μόλις 12 ετών και ήδη κάποια βίντεο του κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

"Τον είδα πρώτη φορά από το ίντερνετ, είδα κάποια βίντεο όταν ήταν 12 ετών και ήδη κέρδιζε σε τουρνουά", είπε ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, που συνέχισε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Αυτό που έχει καταφέρει στην ηλικία του είναι εντυπωσιακό. Ο Carlos είναι ένα ταπεινό και πολύ καλό παιδί. Ο πατέρας του και η οικογένειά του είναι υπέροχοι, του έχουν δώσει πολύ καλές αξίες. Η ομάδα του είναι επίσης φανταστική. Είναι υπέροχο να τον έχουμε στο άθλημά μας και να είναι ένας από τους ηγέτες του τένις σήμερα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε πολλά απ' αυτόν τα επόμενα 10-15 χρόνια. Το τένις βρίσκεται σε καλά χέρια."

Ο Djokovic δεν περιορίστηκε στον Alcaraz, αλλά μίλησε και για τον Rafael Nadal, που αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από έναν χρόνο απουσίας.

"Είναι πολύ σπουδαία νέα για το τένις η επιστροφή του Rafa. Δεν μπόρεσε να παίξει σχεδόν καθόλου την περσινή χρονιά, αλλά είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος. Θέλουμε να τον δούμε να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο και ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε ωραίους αγώνες εναντίον του, τόσο εγώ όσο και ο Carlos. Θα ήταν απίστευτο για εμάς, αλλά και για το άθλημα."

Ο Nole έκανε και ένα συνολικό σχόλιο για την ανάπτυξη που έχουν φέρει στο τένις οι Big 4, στους οποίους ανήκει φυσικά και εκείνος. Κάτι που δεν τον κάνει να επαναπαύεται, αφού παρότι 36 προς 37, παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο και θέλει να συνεχίσει να κερδίζει τους κορυφαίους παίκτες από τις νεότερες γενιές και τα επόμενα χρόνια.

"Τα τελευταία 20 χρόνια το τένις έχει μεγαλώσει πολύ, με ονόματα όπως ο Roger Federer, o Nadal ή ο Andy Murray, άνθρωποι που πέτυχαν σπουδαία πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το τένις είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλήματα στον κόσμο σήμερα. Είμαι τυχερός που ανήκω σ' αυτή τη γενιά που τα κατάφερε, αλλά θέλω να συνεχίσω να είμαι στο ίδιο επίπεδο με τη νέα γενιά. Με κάνουν να νιώθω πιο κουρασμένος (γέλια), όμως θέλω να συνεχίσω, δεν πρόκειται να τα παρατήσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots