ATP
Φιλική νίκη του Alcaraz επί του Djokovic (vid)

 
Φιλική νίκη του Alcaraz επί του Djokovic (vid)
tn team Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 - 20:33

O Carlos Alcaraz κέρδισε τον Novak Djokovic στον σημαντικότερο αγώνα επίδειξης της φετινής off-season.

Ο Alcaraz επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Djokovic με 4-6, 6-4, 6-4, στον κορυφαίο αγώνα επίδειξης της φετινής off-season, που έλαβε χώρα απόψε στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Oι δυο κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης και της περσινής σεζόν, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και ένα χορταστικό παιχνίδι στους θεατές.

Ο Alcaraz μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Djokovic κέρδισε τα 3 επόμενα games. Στο 7ο game o Σέρβος έσβησε τριπλό break point στο 3-3, 0-40 και πέρασε μπροστά με 4-3, για να κάνει ένα ακόμα break λίγο αργότερα και να πάρει το σετ με 6-4.

Ο Alcaraz απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και δεν έχασε τον έλεγχο έως το τέλος του, για να το κατακτήσει με 6-4.

Και στο 3ο σετ έκανε γρήγορο break o Ισπανός, για να περάσει μπροστά με 3-1. Ο Djokovic, αφού έσωσε break point και απέφυγε το double break, έκανε το break back και ισοφάρισε σε 3-3.

Τα πάντα ήταν πολύ αμφίρροπα μέχρι το φινάλε, ώσπου ο Alcaraz έκανε ένα ακόμα break για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 5-4 και με love service game να ολοκληρώσει τη νίκη του σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως ο Djokovic θα αγωνιστεί στο United Cup αυτή τη χρονιά, οπότε θα αναχωρήσει αμέσως για την Αυστραλία. Ο πρώτος του αγώνα στη σεζόν θα είναι μάλιστα την παραμονή Πρωτοχρονιάς, κόντρα στον Zhizhen Zhang της Κίνας.

Ο Alcaraz από την πλευρά του θα ταξιδέψει λίγο αργότερα στην Αυστραλία, καθώς δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις έως και το Australian Open (14-28 Ιανουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots