WTA
Swiatek: "Δεν περίμενα να επιστρέψω φέτος στο Νο.1"

 
Swiatek: "Δεν περίμενα να επιστρέψω φέτος στο Νο.1"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 - 10:22

Πολύ ευχαριστημένη με τον θρίαμβό της στο WTA Finals ήταν η Iga Swiatek, αλλά και ξαφνιασμένη που επέστρεψε στο Νο.1 πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

"To 2022 ήταν τόσο φανταστικό, που δεν ήξερα αν θα ήταν εφικτό να επαναλάβω τέτοια χρονιά. Στο τέλος της φετινής σεζόν όμως, δεν ένιωσα πως βρισκόμουν στη σκιά της περσινής χρονιάς, διότι ήξερα πως είχα κάνει ακόμα μια υπέροχη σεζόν", είπε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κανκούν η 22χρονη Πολωνή.

Όπως είπε και μετά το US Open, όταν έχασε το Νο.1 μετά από 18 συναπτούς μήνες, η Swiatek κατάφερε να αποβάλλει την πίεση που τη συνόδευε για όλο το 2022, εξαιτίας της σχεδόν τέλειας σεζόν που έκανε. Αυτό την απελευθέρωσε και τη βοήθησε να παίξει και πάλι το καλύτερό της τένις, επιστρέφοντας τελικά στο Νο.1.

"Αποδέχτηκα το γεγονός πως δεν θα ξαναέκανα μια σεζόν όπως το 2022 και απλά κοίταξα μπροστά. Πήρα το μάθημά μου και αυτή τη φορά δεν ήθελα η κατάταξη να έχει κανέναν αντίκτυπο πάνω μου. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να μην σκέφτεσαι τέτοια πράγματα, όμως όταν μπήκα στο γήπεδο ήξερα πως έπρεπε να επικεντρωθώ σε άλλα πράγματα."

Η Swiatek αναφέρθηκε και στην επιστροφή της στο Νο.1 του κόσμου, κάτι που όπως παραδέχτηκε δεν περίμενε ούτε η ίδια να γίνει τόσο σύντομα.

"Οι συνθήκες εδώ ήταν δύσκολες. Με βοήθησαν όμως να συγκεντρωθώ στο δικό μου παιχνίδι και να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα απ' αυτό. Η επιστροφή στο Νο.1 είναι ένας στόχος που έγινε πραγματικότητα. Ομολογώ πως δεν το περίμενα να γίνει αυτή τη σεζόν και ήλπιζα ότι θα το πετύχαινα την επόμενη. Φαίνεται όμως πως η σκληρή δουλειά απέδωσε και πως συγκεντρώθηκα στα σωστά πράγματα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη μ' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots