WTA
Πρωταθλήτρια στο Μοντερέι η Vekic (vid)

 
Πρωταθλήτρια στο Μοντερέι η Vekic (vid)
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 9:24

H Donna Vekic συνεχίζει την καταπληκτική της σεζόν με τον 1ο της τίτλο από το 2021, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά του Μοντερέι, κερδίζοντας σε έναν πολύ καλό τελικό την Caroline Garcia.

Για 2,5 ώρες μονομάχησαν Vekic και Garcia, με την πολύ φορμαρισμένη Κροάτισσα, Νο.3 στο ταμπλό, να κερδίζει τη Γαλλίδα, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 7-5.

Η Vekic ήταν η παίκτρια που ξεχώρισε στις πιο κρίσιμες στιγμές, αφού σε ένα καλό παιχνίδι και για τις δυο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τις 3 ευκαιρίες που δημιούργησε για break, κάνοντας 3 φορές break στο σερβίς της Γαλλίδας.

Αντίθετα, η Garcia είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να "σπάσει" το αντίπαλο σερβίς, αλλά η Vekic το απέτρεψε στην πλειοψηφία αυτών, σβήνοντας τα 14 από τα 16 break points που αντιμετώπισε.

Το 1ο σετ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς η Vekic έκανε break αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία, προηγήθηκε με 3-1 και στο 10ο game επέστρεψε από το 5-4, 0-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 6-4.

Η Vekic εκανε πρώτη break και στο 2ο σετ και βρέθηκε μπροστά με 6-4, 2-0, αλλά η Garcia ξεκίνησε μια αντεπίθεση και χάρη σε ένα σερί 5 κερδισμένων games, έφτασε στο 5-2. Είχε set point και για το 6-2 η Γαλλίδα, που τελικά ολοκλήρωσε το σετ στο σερβίς της, στο 9ο game.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, η Vekic κατάφερε να κόψει το momentum της Garcia επιστρέφοντας από το 15-40 στο 1ο game και σβήνοντας συνολικά 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς της για το 1-0. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο 7ο game, όπου η Κροάτισσα έσβησε άλλα 4 break points, για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 4-3.

Και αφού της αρνήθηκε το break σε 8 περιπτώσεις μόνο στο 3ο σετ, η Vekic έκανε την Garcia να το πληρώσει ακριβά, κάνοντας break με love σε ένα κακό game της Γαλλίδας στο 5-6, όταν είχε και την πίεση στους ώμους της, αφού σέρβιρε για την παραμονή της στο παιχνίδι.

Η τρομερή χρονιά συνεχίζεται για την Vekic, που τον Ιανουάριο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open και σήμερα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο από τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Courmayeur της Ιταλίας.

Συνολικά ήταν ο 4ος τίτλος στην καριέρα της (4-7 σε τελικούς), έχοντας κερδίσει και τους 4 σε 250άρια τουρνουά.

Κέρδισε άλλες 8 θέσεις σήμερα η Κροάτισσα, ανεβαίνοντας στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι πλέον πολύ κοντά στην επιστροφή της στο Top 20 και στο career high της, που είναι το Νο.19.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots