WTA
Έχασε μεγάλο προβάδισμα η Βαλεντίνη απέναντι στην Cornet

 
Έχασε μεγάλο προβάδισμα η Βαλεντίνη απέναντι στην Cornet
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:11

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Open delle Puglie χάθηκε στο τέλος για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε προβάδισμα με double break στο 3ο σετ της αναμέτρησής της με την Alize Cornet, Nο.1 στο ταμπλό και Νο.79 στην παγκόσμια κατάταξη (άλλοτε και Νο.11).

Ένα πολύ καλό ματς έκανε η Γραμματικοπούλου στο Center Court Lapietra στο Μπάρι της Ιταλίας, δεν μπόρεσε όμως να το ολοκληρώσει και ηττήθηκε από την Cornet με 4-6, 6-4, 7-5, έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 52 λεπτών.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.247 στον κόσμο, κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 και το 1-3 στο 1ο σετ, στο οποίο έπαιξε πολύ καλά στα κρίσιμα σημεία και επικράτησε με 6-4. Στα τελευταία 3 games που κέρδισε από το 3-4 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατόρθωσε να σβήσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε, αλλά και να κάνει ένα break στο σερβίς της Γαλλίδας.

Στο 2ο σετ η 33χρονη Cornet, η οποία έχει περάσει και από το Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε από break πίσω στο 1-2, για να φτάσει να προηγείται με 5-2, χάρη σε ένα σερί 4 κερδισμένων games. Η Βαλεντίνη δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 5-4, αλλά με νέο break η Γαλλίδα πήρε τελικά το σετ, με 6-4.

Μετά απ' αυτό η Βαλεντίνη κατάφερε να πάρει ξανά ένα σημαντικό προβάδισμα με double break, κερδίζοντας τα 4 από τα 5 πρώτα games του 3ου σετ. Προηγήθηκε μέχρι και με 5-2 η Ελληνίδα, ωστόσο η Cornet δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και κατόρθωσε να μείνει στο παιχνίδι και τελικά να το "κλέψει" κιόλας, κερδίζοντας τα 5 επόμενα games.

Με τη νίκη αυτή, η Cornet έκανε δικό της το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του WTA 125 τουρνουά του Μπάρι, όπου θα αντιμετωπίσει την 20χρονη Ιταλίδα Jennifer Ruggeri.

Η Βαλεντίνη θα παραμείνει στο Μπάρι αφού έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου μαζί με τη Γαλλίδα Elixane Lechemia θα παίξει στα προημιτελικά με τις Νο.2 του ταμπλό, Dalila Jakupovic και Irina Khromacheva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots