Νικηφόρα πρεμιέρα στο Όλομουτς για τη Γραμματικοπούλου, εκτός η Σακελλαρίδη

 
Νικηφόρα πρεμιέρα στο Όλομουτς για τη Γραμματικοπούλου, εκτός η Σακελλαρίδη
tn team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 18:08

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέτυχε μια καθαρή νίκη στην πρεμιέρα της στο Όλομουτς της Τσεχίας και τη δυνατή διοργάνωση των 60.000 δολαρίων. Κοντά στη νίκη ήταν και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία όμως λύγισε στα 3 σετ από τη Fanny Stollar.

Η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε πολύ δυνατά την προσπάθειά της στο Olomouc Open στην Τσεχία, κερδίζοντας την συμπαίκτριά της στο διπλό, Amina Anshba, με 6-1, 6-2, σε 74 μόλις λεπτά.

Δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.298 στον κόσμο, η οποία και στα δυο σετ έχασε το 1ο game, αλλά κέρδισε 6 συνεχόμενα στο 1ο και 4 συνεχόμενα στο 2ο, για το 4-1.

Κοντά στην πρόκριση στη φάση των "16" βρέθηκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία προηγήθηκε με 6-3, 2-0 της Fanny Stollar, δεν αξιοποίησε όμως το γρήγορο break στο 2ο σετ και τελικά υπέστη την ήττα από την Ουγγαρέζα με 3-6, 7-5, 6-0.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά του Όλομουτς, η Γραμματικοπούλου θα δώσει ένα δύσκολο ματς με τη Ρωσίδα Julia Avdeeva, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.206 στον κόσμο.

Στο διπλό η Βαλεντίνη και η Anshba είχαν κερδίσει χθες τις Τσέχες Ellen Katzer και Johana Markova με 6-2, 6-0 και θα παίξουν στα προημιτελικά ενάντια στη Λετονή Daniela Feldmane και την Τσέχα Katerina Mandelikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots