Ο Σπύρος Ζαννιάς για την Εθνική, το Davis Cup και τον Τσιτσιπά

 
Σπύρος Ζαννιάς
Σπύρος Ζαννιάς
tn team Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:45

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΦΟΑ και προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, κ. Σπύρου Ζαννιά, για το Davis Cup που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Εθνική Ομάδα και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΦΟΑ:

Ο Αλέξης Κωστάλας, θα παρουσιάσει την τελετή έναρξης του Davis Cup 2021, που θα διεξαχθεί στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, όπου η Εθνική Ομάδα θα διεκδικήσει κόντρα στη Λιθουανία την άνοδο στο World Group I για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Ο Σπύρος Ζαννιάς, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, στην εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός» στον Φάνη Σκύφτα, γνωστοποίησε τη συμμετοχή του δημοφιλούς παρουσιαστή, ενώ παράλληλα επισήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διεξαγωγή της σπουδαίας διοργάνωσης.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με αυξημένες απαιτήσεις αφού πρόκειται για Covid free διοργάνωση. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εργάζεται σκληρά πολύ καιρό για να προσαρμόσει την εγκατάσταση σε αυτές τις απαιτήσεις», δήλωσε ο Σπύρος Ζαννιάς που αναφέρθηκε παράλληλα στους λόγους που επελέγησαν τα συγκεκριμένα «σκληρά» γήπεδα στο Lyttos Beach.

«Από αυτά τα γήπεδα, συμμετέχοντας εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνή τουρνουά, άρχισαν την προσπάθεια τους οι Έλληνες τενίστες και οι Ελληνίδες τενίστριες. Παράλληλα επιλέξαμε την Κρήτη για να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν υπάρχει Ελληνικός Αθλητισμός χωρίς την Περιφέρεια».

Της προσπάθειας της Εθνικής Ομάδας για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τένις ηγείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κρήτη την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, για τον οποίο ο Σπύρος Ζαννιάς τόνισε:

«Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, πρεσβευτής της Πατρίδας μας και του Ελληνικού Αθλητισμού. Ένα Ελληνόπουλο που πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας και να κρίνεται όπως όλοι οι σπουδαίοι αθλητές από όσα κάνει στο γήπεδο. Βεβαίως κι έχουμε προβάδισμα κόντρα στη Λιθουανία όμως το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί και τύχη. Εδώ οι αθλητές παίζουν για τη σημαία κι έχουμε δει τενίστες με χαμηλή κατάταξη να νικούν αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά» κατέληξε, ευχαριστώντας για ακόμη μία φορά το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου για την αμέριστη στήριξη, όπως και τους χορηγούς που βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας.  

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots