Μεγάλη νίκη ο Θάνος και ισοφάριση για την Ελλάδα!

 
Μεγάλη νίκη ο Θάνος και ισοφάριση για την Ελλάδα!
tn team Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 - 15:13

Ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε με 2-0 σετ τον Blaise Bicknell και η Ελλάδα ισοφάρισε την Τζαμάικα σε 2-2, επιστρέφοντας για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης!

Ο Αριστοτέλης Θάνος έπαιξε πολύ καλό τένις και νίκησε τον Blaise Bicknell με 6-4, 6-4, για να δώσει συνέχεια στη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας να κάνει τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Τζαμάικα.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα μας ισοφάρισε τους Τζαμαϊκανούς σε 2-2 στο Ace Tennis Club της Παλλήνης. Τα πάντα θα κριθούν στο 5ο παιχνίδι, στο οποίο ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Rowland Phillips.

Ο Αριστοτέλης μπήκε με λίγη νευρικότητα στο ματς, αλλά έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 2ο game, ισοφάρισε σε 1-1 και αμέσως μετά έκανε το break για το 2-1. Αυτό τον απελευθέρωσε, για να παίξει πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Δεν κινδύνεψε καθόλου στο υπόλοιπο του σετ ο νεαρός Έλληνας τενίστας, που έφτασε μέχρι το 6-4 κρατώντας εύκολα το σερβίς του σε όλα τα games.

Στο 2ο σετ απειλούσε συνεχώς το σερβίς του Bicknell και τελικά έκανε το break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Είχε 2 match points και στο 9ο game για το 6-3, ενώ στο 10ο game χρειάστηκε να σβήσει ένα break point, με τη νευρικότητα να κάνει ξανά την εμφάνισή της σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, αλλά τον Αριστοτέλη να τη διαχειρίζεται άψογα και να κρατάει τελικά το σερβίς του, "κλειδώνοντας" τη νίκη σε 1 ώρα και 56 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισαν τους Bicknell και Phillips στο διπλό, με 6-2, 6-3. Έτσι, παρά την κακή χθεσινή ημέρα, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα έχει την ευκαιρία δια χειρός Πέτρου Τσιτσιπά στη συνέχεια να φτάσει στην ολική ανατροπή, που θα τη βάλει στους αγώνες του World Group II τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου και θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots