Σπουδαίος Αριστοτέλης, "αγκαλιά" με την ιστορική άνοδο η Ελλάδα!

 
Σπουδαίος Αριστοτέλης, "αγκαλιά" με την ιστορική άνοδο η Ελλάδα!
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 - 15:23

Ο Αριστοτέλης Θάνος πραγματοποίησε ένα πολύ σπουδαίο ματς και κέρδισε με 2-0 σετ τον Andres Andrade, με την Ελλάδα να κάνει το 2-0 και να "αγκαλιάζει" την ιστορική άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

19 χρόνια μετά από την τελευταία της παρουσία στην 1η κατηγορία του Davis Cup, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες.

Με μια σπουδαία εμφάνιση, ο Αριστοτέλης Θάνος επικράτησε του Andres Andrade, του παίκτη με το υψηλότερο rank που βρίσκεται στην αποστολή του Ισημερινού, με 7-6 (4), 6-4, για να ενισχύσει το προβάδισμα της Εθνικής μας στο 2-0.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο Ισημερινός χρειάζεται ένα θαύμα, με την Ελλάδα να έχει 3 ευκαιρίες αύριο για να "κλειδώσει" την άνοδο. Πρώτα θα γίνει το διπλό, όπου οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν το δυνατό δίδυμο των Gonzalo Escobar και Diego Hidalgo, στις 12:00 το μεσημέρι.

Αν τα αδέρφια Τσιτσιπά δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την ελληνική νίκη, τότε τη σκυτάλη παίρνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα παίξει στο μονό που θα ακολουθήσει με τον Andres Andrade, όπου βεβαίως τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τους Λατινοαμερικάνους.

Ο Θάνος, ο οποίος μπήκε στη θέση του τραυματία Μιχάλη Περβολαράκη, στάθηκε επάξια και με το παραπάνω στο ρόλο του, βγάζοντας μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε σε τόσο μεγάλο στάδιο, ενώ βρίσκεται περίπου χίλιες θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη από τον αντίπαλό του, κι όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν τον εμπόδισε από το να πάρει μια straight sets νίκη.

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και ένα γρήγορο break που υπέστη για το 0-2, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.1578 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, ανέβασε το επίπεδό του και αρχικά ισορρόπησε τα πράγματα. Είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει το break back, ο Andrade όμως, Νο.564 στον κόσμο, κατάφερε να σβήσει και τα 3 break points και να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break μέχρι και το υπέρ του 5-3.

Τελικά το break ήρθε σε ένα από τα κρισιμότερα games για τον Αριστοτέλη, αυτό στο οποίο ο αντίπαλός του σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ. Έδωσε παράταση στο σετ ο πρωταθλητής Ελλάδας τα 3 τελευταία χρόνια, για να το στείλει στο tie-break, όπου ορμώμενος από το momentum και τους περισσότερους από 10.000 φίλους του τένις που ζητωκραύγαζαν στις εξέδρες, επιβλήθηκε με 7-4.

Συνέχισε να παίζει με την ψυχολογία στα ύψη και στο 2ο σετ ο Αριστοτέλης, που άνοιξε με συνεχόμενα breaks το 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-0. Έσβησε και το break point που αντιμετώπισε στο 4ο game για να κάνει το 4-0 και να πλησιάσει κι άλλο στην πολύτιμη αυτή νίκη.

Την πρώτη φορά που σέρβιρε για το ματς, στο 8ο game (5-2), ο Έλληνας αθλητής έδειξε ίχνη νευρικότητας και ο Andrade κατάφερε να μειώσει σε 5-4. Τελικά, ο Αριστοτέλης "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη του στη δεύτερη απόπειρά του από το σερβίς, στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 2η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις Davis Cup για τον Θάνο, που το 2022 είχε κάνει το ντεμπούτο του στο θεσμό, για τα πλέι-οφ του World Group II τότε, κερδίζοντας τον Blaise Bicknell με 6-4, 6-4, στη νίκη με 3-2 της Ελλάδας επί της Τζαμάικας στην Παλλήνη.

 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots