Κέρδισε η Βαλεντίνη - μπροστά η Ελλάδα

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 - 17:11

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Sinja Kraus και έδωσε προβάδισμα νίκης στην Ελλάδα έναντι της Αυστρίας, για τη 2η μέρα των αγώνων της 1ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup.

Σε κάτι περισσότερο από μια ώρα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πήρε τη νίκη επί της Sinja Kraus με 6-4, 6-4 και χάρισε στην ελληνική ομάδα τον πρώτο της πόντο, στο σημερινό tie με την Αυστρία.

Η Γραμματικοπούλου έκανε πρώτη break για το 3-2 νωρίς στο παιχνίδι και παρά την ισοφάριση της Kraus, ανέκτησε το προβάδισμα με νέο break για το 4-3. Στη συνέχεια έσβησε ένα break point, κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και λίγο αργότερα με love service game "σφράγισε" την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η 17χρονη Kraus, η οποία βρίσκεται στο Νο.869 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε με 3-0. Η Βαλεντίνη ωστόσο κέρδισε τα 5 επόμενα games και στο 10ο game έκλεισε ξανά το σετ, έστω και αν χρειάστηκε 4 match point για να κάμψει την αντίσταση της νεαρής Αυστριακής.

Η Ελλάδα, η οποία κέρδισε χθες την Εσθονία με 2-1 νίκες, θέλει ακόμα ένα πόντο για να κερδίσει και την Αυστρία. Στο δεύτερο rubber της σειράς, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Julia Grabher, No.221 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ένα δυνατό ματς.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots