Δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του RG η Βαλεντίνη

 
Δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του RG η Βαλεντίνη
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 17:41

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Hailey Baptiste, Νο.6 στο ταμπλό των προκριματικών του Roland Garros.

Την 6η καλύτερη παίκτρια της κατάταξης στα προκριματικά του Roland Garros αντιμετώπισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στην πρεμιέρα της στο Παρίσι και γνώρισε την ήττα από την Αμερικανίδα με 3-6, 6-4, 6-3, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας στο προκριματικό ταμπλό του χωμάτινου Grand Slam.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 στο 1ο σετ, ενώ στο 9ο game "έσπασε" ακόμα μια φορά την Baptiste, για να κάνει το 6-3.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα, Νο.108 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 3-1 και αργότερα με double break στο 5-2. Πάλεψε η Βαλεντίνη, που μείωσε σε 5-4, 0-40, αλλά έχασε συνολικά 4 break points - τα 3 συνεχόμενα - για να φτάσει στην ισοφάριση και να ασκήσει μεγάλη πίεση στην αντίπαλό της. Η Baptiste κράτησε το σερβίς της και στο 4ο set point της έκανε το 6-4, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ, εκεί όπου είχε από την αρχή το πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα κέρδισε τα 2 πρώτα games και στη συνέχεια είχε ευκαιρίες και για το διπλό break, χωρίς να απειληθεί καθόλου το δικό της σερβίς. Η Βαλεντίνη αντιστάθηκε και κατάφερε να μείνει κοντά στην Αμερικανίδα, τελικά όμως το διπλό break έγινε στο 9ο game, με την Baptiste να κάνει το 6-3 και να κλείνει το ματς σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Ήταν μια πολύ δύσκολη πρώτη αναμέτρηση για τη Βαλεντίνη, που έπαιξε στην πρεμιέρα με την παίκτρια που είχε την καλύτερη κατάταξη σ' αυτό το τμήμα των προκριματικών.

Αυτή ήταν η 6η παρουσία της Βαλεντίνης στα προκριματικά του Roland Garros, όπου είχε καταφέρει να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό το 2022, σε μια από τις δυο παρουσίες της σε κύρια ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων.

Θυμίζουμε πως αργότερα σήμερα θα παίξει για τον 1ο γύρο των προκριματικών και η Κύπρια Raluca Serban, που θα αντιμετωπίσει τη 18χρονη Γαλλίδα Astrid Lew Yan Foon, ενώ αύριο θα μπει στη μάχη των προκριματικών η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που, όπως και η Βαλεντίνη, θα έχει αρκετά δύσκολη αποστολή, απέναντι στην Ουκρανή Daria Snigur, Νο.16 στο ταμπλό και Νο.123 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots