Μπροστά η Ελλάδα με τη νίκη της Βαλεντίνης

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tennisnews team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 14:19

Εύκολο έργο είχε και σήμερα στα γήπεδα του Oeiras η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε μέσα σε 65 λεπτά την Elaine Genovese και έβαλε μπροστά την Ελλάδα στο tie με τη Μάλτα για το Billie Jean King Cup.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επιβλήθηκε της Elaine Genovese με 6-1, 6-2 σε 65 λεπτά και ξεκίνησε με μια άνετη νίκη τη σημερινή μέρα για την Ελλάδα στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup στη Λισαβόνα.

Η Γραμματικοπούλου επιβεβαίωσε από νωρίς τον τίτλο του μεγάλου φαβορί στην αναμέτρηση με την έμπειρη, αλλά χωρίς μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της Μαλτέζα παίκτρια, κερδίζοντας τα 4 πρώτα games της αναμέτρησης.

Στο 2ο σετ βρήκε περισσότερη αντίσταση, κέρδισε όμως 2 σημαντικά games, επιστρέφοντας πρώτα από το 40-0 για να κάνει break και να προηγηθεί με 3-1 και σώζοντας στη συνέχεια 6 break points για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να φτάσει στο 4-1. Έτσι, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό άγχος η Βαλεντίνη έκλεισε το 2ο σετ στο 8o game και έκανε το 2/2 στο Oeiras, 3/3 αν συμπεριλάβουμε και το διπλό.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.202 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τις 13 νίκες καριέρας σε αγώνες μονών για το Billie Jean King Cup (13-5), ενώ βελτίωσε το πολύ καλό ρεκόρ της στο χώμα στο 7-1.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμα μια νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι-οφ ανόδου στην 1η κατηγορία και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα προσπαθήσει να κλείσει το tie στο επόμενο ματς, κόντρα στην Francesca Curmi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots