Συνεχίζει αήττητη η Βαλεντίνη, προβάδισμα για την Ελλάδα

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tennisnews team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 14:32

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε το 4 στα 4 στις προσωπικές μονομαχίες της στο Billie Jean King Cup για φέτος και έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα απέναντι στην Πορτογαλία.

Στο tie που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο της Ελλάδας στο Group II του Billie Jean King Cup, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έβαλε μπροστά την Ελλάδα έναντι της Πορτογαλίας, καθώς κέρδισε τη Matilde Jorge με 6-3, 6-2.

Ήταν μια καθαρή επικράτηση της Βαλεντίνης, που προηγήθηκε με το καλημέρα με 2-0 και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ είδε το 2-0 να γίνεται 2-2, αλλά γρήγορα ανέκτησε τον έλεγχο και έφτασε σε 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να κλείσει το σετ με 6-2.

Η Γραμματικοπούλου έκανε το 4 στα 4 στις προσωπικές μονομαχίες της γι' αυτή την εβδομάδα στο Oeiras, ενώ συνολικά πανηγύρισε την 14η νίκη της στα μονά, σε 19 αναμετρήσεις στο Billie Jean King Cup για την Ελλάδα. Στο χώμα έφτασε τις 9 νίκες σε 10 αναμετρήσεις. 

Η Ελλάδα θα έχει δυο ευκαιρίες για να κερδίσει και αυτό το tie στη συνέχεια της ημέρας, με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ να αντιμετωπίζει τη Francisca Jorge στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τους αγώνες της σειράς εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots