Ανίκητη Βαλεντίνη και 1-0 η Ελλάδα!

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 - 14:27

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε το 5 στα 5 στις προσωπικές της μονομαχίες στο Group II του Billie Jean King Cup και έβαλε μπροστά την Ελλάδα στα πλέι-οφ ανόδου στο Group I με την Εσθονία!

Η Γραμματικοπούλου ολοκλήρωσε αήττητη τις αναμετρήσεις της στα μονά για το τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, καθώς κέρδισε και την Elena Malygina, No.374 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-4.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αγωνίστηκε από τη θέση Νο.2 της ομάδας μας και δεν έχασε ούτε σετ σε 5 αγώνες στα μονά, έβαλε ξανά την Ελλάδα μπροστά, στο πολύ κρίσιμο tie με την Εσθονία για την άνοδο στο Group I του Billie Jean King Cup.

Φυσικά το tie έχει πολύ δρόμο και από δω και πέρα η ελληνική ομάδα θα έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού θα βρει μπροστά της την Anett Kontaveit. Η άλλοτε Νο.2 στον κόσμο Εσθονή τενίστρια, θα παίξει το επόμενο μονό με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, ενώ θα παίξει και στο διπλό.

Μπορείτε να δείτε όλες τις αναμετρήσεις του tie σε live streaming εδώ

Η Βαλεντίνη πάντως έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω. Στο 1ο σετ "ξέφυγε" με 4-1 χάρη σε δυο συνεχόμενα break και διατήρησε τον έλεγχο στη συνέχεια, για να το κλείσει στα 8 games.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1-2, 30-40 και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνη το break, για να περάσει μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια φρόντισε να υπερασπιστεί το σερβίς της ως το τέλος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία έσβησε άλλο ένα break point στο πολύ κρίσιμο 10ο game, όπου έμεινε ψύχραιμη, ισοφάρισε σε 40-40 και στη συνέχεια πήρε το game για να κάνει το τελικό 6-4 σε 1 ώρα και 19 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 16η νίκη της σε 21 αναμετρήσεις στα μονά (16-5) στην καριέρα της στο Billie Jean King Cup, ενώ στο χώμα πανηγύρισε τη 10η νίκη της σε 11 αναμετρήσεις (10-1)!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots