Καλή παρουσία Περβολαράκη, προβάδισμα για Γερμανία

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 - 11:28

Ο Μιχάλης Περβολαράκης στάθηκε πάρα πολύ καλά για κάτι παραπάνω από ένα σετ, "λύγισε" όμως από το Νο.35 της παγκόσμιας κατάταξης, Jan-Lennard Struff, με τη Γερμανία να αποκτά προβάδισμα στο tie με την Ελλάδα για το ATP Cup.

Ο Struff επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 6-4, 6-1, για να δώσει τον προβάδισμα στη Γερμανία μετά από 69 λεπτά παιχνιδιού στην Pat Rafter Arena.

Ο Περβολαράκης στάθηκε πολύ καλά, ειδικά στο 1ο σετ, στο οποίο κοίταξε στα μάτια τον πολύ έμπειρο και ποιοτικό Γερμανό. Πήρε μάλιστα και το πρώτο προβάδισμα με break στο 5ο game, λίγο μετά αφού έσβησε ένα break point του Struff και ισοφάρισε σε 2-2.

Έκανε το break και απέκτησε προβάδισμα με 3-2 ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, ο Struff όμως κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει σε 3-3. Η μάχη στο 1ο σετ συνεχίστηκε και τα πάντα ήταν σε ισορροπία έως και το 10ο game, όταν ο Περβολαράκης έσβησε διπλό set point και επέστρεψε από το 15-40, τελικά όμως υπέστη το break στο 3ο set point του Γερμανού και έχασε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Περβολαράκης υπέστη νωρίς το break και πολύ γρήγορα ο Struff "ξέφυγε" με 4-1. Κάπου εκεί ο Γερμανός "καθάρισε" και την αναμέτρηση, αφού με νέο break έκανε πολύ γρήγορα το 5-1 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-1 λίγο μετά, ολοκληρώνοντας το 2ο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα.

Στο 2ο παιχνίδι του tie, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τον Στεφ, ώστε να κρατήσει την Ελλάδα "ζωντανή" σήμερα στη δύσκολη μάχη με τη Γερμανία.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots