Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Περβολαράκη στο Burnie (vid)

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 7:57

O Mιχάλης Περβολαράκης ξεκίνησε με νίκη την προσπάθειά του στο Burnie International της Αυστραλίας, αποκλείοντας στα δυο σετ τον Γερμανό Tobias Simon.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.467 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το πρώτο του εμπόδιο στο αυστραλιανό Challenger των 50.000 δολαρίων, καθώς επιβλήθηκε του Simon με 6-3, 6-4, σε 75 λεπτά.

Τελείωσε το παιχνίδι με 6 άσους ο Μιχάλης, κέρδισε τους 30 από τους 39 πόντους στα πρώτα του σερβίς και κατάφερε να σβήσει και τα 4 break point που αντιμετώπισε.

Όλα ήταν στο 5ο game, όπου μετά από 5 ισοπαλίες και 4 σβησμένα break point, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε το σερβίς του για να κάνει το 3-2. Αργότερα ήρθε και το break για τον Μιχάλη, που "ξέφυγε" με 5-3 και στο επόμενο game σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς για τον Έλληνα τενίστα, που στο 3ο game πέρασε μπροστά με 2-1 και δεν κοίταξε πίσω του. Δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς σε αυτό το σετ και είχε ένα match point για να τελειώσει το ματς στο 9ο game, κάτι που τελικά έκανε στο δικό του σερβίς, στο 10o game, "σφραγίζοντας" την πρόκρισή του στο 2ο match point του.

Ολόκληρος ο αγώνας:

Στον 2ο γύρο του Burnie International, o Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Liam Broady, No.15 στο ταμπλό και Νο.237 στην παγκόσμια κατάταξη.

Θυμίζουμε πως στο κυρίως ταμπλό του Burnie International θα αγωνιστεί και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που κέρδισε για τα προκριματικά τον Naoki Tajima με 6-4, 4-6, 6-4 και θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Lock στον 1ο γύρο.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots