Αριστοτέλης Θάνος: "Έχω δουλέψει και έχω ωριμάσει"

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος
tennisnews team Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:57

Το tennisnews.gr επικοινώνησε με τον νέο πρωταθλητή Ελλάδος, Αριστοτέλη Θάνο, που μας μίλησε για τη σημαντική αγωνιστική άνοδο που είχε τα τελευταία δυο χρόνια, την πολύ καλή συνεργασία του με τους Δημήτρη Χατζηνικολάου και Γιώργο Στάη, καθώς και την επόμενη μέρα, μετά την επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αριστοτέλης Θάνος έγινε ο νέος πρωταθλητής Ελλάδος, κερδίζοντας στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τον Λευτέρη Θεοδώρου, στον Ο.Α. Αθηνών.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, μίλησε στο tennisnews.gr για τη μεγάλη βελτίωση που είχε στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια, δίνοντας πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη συνεργασία του με τη CTA και τους προπονητές του, Δημήτρη Χατζηνικολάου και Γιώργο Στάη.

"Σίγουρα η πολλή προπόνηση με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου βοήθησε στην άνοδό μου. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όσο συνεργαζόμαστε. Έχω δυναμώσει και έχει δέσει το σώμα μου πολύ. Έχω δώσει επίσης μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωση με τον Γιώργο Στάη. Και νομίζω πως τα τελευταία δυο χρόνια έχω ωριμάσει πολύ και ψυχολογικά. Νιώθω πως δουλεύω πιο σωστά σε θέμα προπόνησης και παίρνω καλύτερες αποφάσεις στους αγώνες. Αυτά είναι τα πιο βασικά στοιχεία."

Οι σπουδαίες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο κορυφαίο επίπεδο, αποτελούν επίσης μια σημαντική πηγή έμπνευσης για τον Αριστοτέλη, όπως μας είπε: "Σίγουρα ο Στέφανος και η Μαρία μου δίνουν ένα κίνητρο επιπλέον. Νομίζω πως μπορούν να φτάσουν στην κορυφή και οι δυο."

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει με υποτροφία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αγωνιστεί ταυτόχρονα στο κολεγιακό πρωτάθλημα, ωστόσο επέλεξε τελικά να μην το κάνει και να παραμείνει στην Ελλάδα, για το επόμενο βήμα της επαγγελματικής του καριέρας, που περιλαμβάνει και τουρνουά Futures.

"Έχω μιλήσει με πολλά κολέγια, με το Mississippi State ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να υπογράψω το καλοκαίρι."

Παρότι τα διεθνή tour του τένις έχουν επιστρέψει, απέχουμε πολύ ακόμα από την κανονικότητα πάντως: "Αυτή την περίοδο θέλω να παίξω σε τουρνουά Futures, αλλά με τον κορωνοϊό είναι λίγο δύσκολες οι μετακινήσεις."

Το τουρνουά της ερχόμενης εβδομάδας (7-13 Σεπτεμβρίου) των 15.000 δολαρίων που θα γίνει στην Τυνησία ακυρώθηκε και αν όλα πάνε καλά ο Αριστοτέλης θα αγωνιστεί ξανά την επόμενη εβδομάδα (14-20 Σεπτεμβρίου), στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir της Τυνησίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots