1ος τίτλος ITF για τον Σκορίλα

 
1ος τίτλος ITF για τον Σκορίλα
tn team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 20:45

Τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο circuit της ITF και μάλιστα σε τουρνουά 25.000 δολαρίων κατέκτησε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό της διοργάνωσης του Idanha-a-Nova της Πορτογαλίας, μαζί με τον Rio Noguchi.

Μόλις για πρώτη φορά συνεργάστηκαν ο Αλέξανδρος Σκορίλας με τον Ιάπωνα Rio Noguchi και είχαν μια φανταστική εβδομάδα στο Idanha-a-Nova της Πορτογαλίας, την οποία ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα.

Στον τελικό του Internacionais de Tenis de Idanha-a-Nova, Σκορίλας και Noguchi κέρδισαν τους Νο.2 του ταμπλό, Ray Ho και Kelsey Stevenson, με 6-7 (4), 6-3, 10-3.

Αφού έχασαν το 1ο σετ, παρόλο που είχαν προηγηθεί με 3-1 και με 5-4, Σκορίλας και Noguchi έμειναν πίσω με 0-2 στο 2ο σετ και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα κατάφεραν να αλλάξουν τελείως το παιχνίδι, κυριαρχώντας στα επόμενα λεπτά.

Πρώτα έκαναν ένα σερί 4 κερδισμένων games για να προηγηθούν με 4-2, ενώ κέρδισαν τα 6 από τα 7 τελευταία games του 2ου σετ, το οποίο κέρδισαν με 6-3. Στο match tie-break συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και επιβλήθηκαν με 10-3, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή έπειτα από 1 ώρα και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων για τον Σκορίλα, που κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο επαγγελματικό circuit της ITF.

Στην πρώτη του εβδομάδα συνεργασίας με τον Noguchi, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας σημείωσε 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Πορτογάλους Fabio Coelho και Goncalo Falcao με 6-4, 7-6 (3), στα προημιτελικά απέκλεισαν τους επίσης Πορτογάλους Andre Rodeia και Tiago Torres με 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Γάλλους Max Cunat και Matt Ponchet με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots