Πολύ καλή νίκη και 8άδα ο Αζωίδης

 
Πολύ καλή νίκη και 8άδα ο Αζωίδης
tn team Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:10

Νέα πολύ καλή εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη πήρε ο Δημήτρης Αζωίδης στο Lubbock του Τέξας, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του West Texas Pro Tennis Open. 

Μετά από 2 πολύ κλειστά σετ και σχεδόν 2,5 ώρες αγώνα, ο Δημήτρης Αζωίδης επικράτησε του Αμερικανού Gabriel Evans, No.8 στο ταμπλό, με 7-6 (6), 7-6 (1).

Στο 1ο σετ ο 21χρονος Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 2-4 και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ αργότερα, στο tie-break, έχανε με 2-5 και με 3-6, κατάφερε όμως να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά, να σβήσει 3 set points και να επικρατήσει με 8-6.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έκανε break, με τον Αζωίδη να βρίσκεται ξανά σε δύσκολες θέσεις αφού ο Αμερικανός είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα επειδή σέρβιρε πρώτος και ο Έλληνας παίκτης χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του στο σετ.

Τα κατάφερε με επιτυχία και έστειλε κι αυτό το σετ σε tie-break, όπου αυτή τη φορά ήταν πολύ καλύτερος από τον Αμερικανό, έχασε μόνο έναν πόντο και με το 7-1 "σφράγισε" τη νίκη του, σε 2 ώρες και 22 λεπτά παιχνιδιού.

Με το 2 στα 2 ο Αζωίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά της Futures διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Lubbock του Τέξας, στις εγκαταστάσεις του Texas Tech University, όπου αγωνίζεται και σπουδάζει.

Απόψε θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό και Νο.887 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Τζαμαϊκανό Blaise Bicknell, που επίσης αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Στο διπλό ο Έλληνας παίκτης δεν θα συνεχίσει, καθώς μαζί με τον Μεξικανό συμπαίκτη του, Isaac Arturo Arevalo, ηττήθηκαν από τον Πολωνό Piotr Pawlak και τον Σουηδό Olle Wallin στα προημιτελικά, με 5-7, 6-4, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots