Εκτός 8άδας ο Αζωίδης στο Albuquerque - πρόκριση στο διπλό

 
Εκτός 8άδας ο Αζωίδης στο Albuquerque - πρόκριση στο διπλό
tn team Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:07

Ο Δημήτρης Αζωίδης έδωσε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον Πολωνό Maciej Rajski, Νο.4 στο ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Albuquerque στο Νιου Μέξικο, ηττήθηκε όμως και έμεινε εκτός προημιτελικών. Στο διπλό, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Με ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο μονό του τουρνουά του Albuquerque στο Νιου Μέξικο ο Δημήτρης Αζωίδης, γνωρίζοντας την ήττα στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων από τον Πολωνό Maciej Rajski, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.820 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-4, 6-4.

Και τα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά, με τον Έλληνα τενίστα να μένει πίσω νωρίς με break στο 1ο και να μην καταφέρνει να επιστρέψει. Στο 2ο το break ήρθε για τον Πολωνό στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Ο Αζωίδης είχε break point για το 4-4 αλλά δεν το αξιοποίησε και έμεινε πίσω με 3-5, ενώ αργότερα έσβησε 4 match points στο 10ο game, αλλά τελικά ο Πολωνός κράτησε το σερβίς του και "σφράγισε" τη νίκη στο 5ο match point, έπειτα από 1 ώρα και 59 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο Αζωίδης, ο οποίος είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Αμερικανό Chad Kissell με 6-3, 1-6, 7-6 (2), έκλεισε τη μέρα του με μια νίκη, αφού στο διπλό πέρασε στην ημιτελική φάση, μαζί με τον Αργεντινό συμπαίκτη του, Franco Ribero.

Στα προημιτελικά κέρδισαν τον Rafael Abdul Salam από τη Βενεζουέλα και τον Giovani Samaha από τον Λίβανο με 6-3, 6-2. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τον Ιάπωνα Yuta Kikuchi και τον Γκανέζο Isaac Nortey, No.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots