Μεγάλη ανατροπή και τελικός για τον Καλοβελώνη στη Λυών

 
Μεγάλη ανατροπή και τελικός για τον Καλοβελώνη στη Λυών
tn team Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 21:34

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Vladyslav Orlov έκαναν μια μεγάλη ανατροπή ενάντια στους Ισπανούς David Jorda Sanchis και David Vega Hernandez και προκρίθηκαν στον τελικό του Challenger της Λυών!

Για 5η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν τελικό Challenger διοργάνωσης ο Καλοβελώνης (1-3), ο οποίος μαζί με τον Ουκρανό παρτενέρ του, Orlov, επικράτησαν των Jorda Sanchis και Vega Hernandez με 2-6, 7-6 (5), 10-7.

Οι Καλοβελώνης και Orlov βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση στο 2-6, 0-2, αλλά κατάφεραν να αντιδράσουν. Αρχικά ισορρόπησαν το 2ο σετ, το οποίο τελικά κατάφεραν να κερδίσουν στο tie-break. Στη συνέχεια ήταν καλύτεροι και στο match tie-break και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή, για να μπουν στον τελικό του Open Sopra Steria de Lyon.

Κάνουν πολύ καλό τουρνουά Καλοβελώνης και Orlov, που είχαν κερδίσει ακόμα τους Γάλλους Mathias Bourgue και Calvin Hemery στον 1ο γύρο με 6-3, 6-1, καθώς και τους Rubin Statham και Kelsey Stevenson στα προημιτελικά με 6-4, 6-3.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους Manuel Guinard και Gregoire Jacq, Νο.2 στο ταμπλό. Θυμίζουμε πως είναι το ζευγάρι που έκανε την έκπληξη φτάνοντας μέχρι τον 3ο γύρο του Roland Garros πριν μερικές ημέρες και τους απέκλεισαν οι αδερφοί Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots