Φιναλίστ ο Καλοβελώνης στο Challenger της Λυών

 
Φιναλίστ ο Καλοβελώνης στο Challenger της Λυών
tn team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 16:14

Ένα σετ μακριά από τον 2ο τίτλο του σε Challenger έφτασε ο Μάρκος Καλοβελώνης, αλλά τελικά πήρε τη 2η θέση μαζί με τον Vladyslav Orlov στο Open Sopra Steria de Lyon.

Ο Καλοβελώνης και ο Orlov προηγήθηκαν με σετ στον τελικό του Open Sopra Steria de Lyon, αλλά οι Γάλλοι Manuel Guinard και Gregoire Jacq, Νο.2 στο ταμπλό, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν στο τέλος μια πολύ δύσκολη νίκη με 4-6, 6-3, 10-6.

Θυμίζουμε πως οι Guinard και Jacq, οι οποίοι είχαν και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο στη Λυών, έκαναν πολύ καλή πορεία και στο Roland Garros πριν μερικές μέρες, φτάνοντας μέχρι τη 16άδα, εκεί όπου τους απέκλεισαν οι αδερφοί Τσιτσιπά.

Καλοβελώνης και Orlov μπήκαν ως alternates αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο Challenger της Λυών, κάνοντας μια φανταστική πορεία.

Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Γάλλους Mathias Bourgue και Calvin Hemery με 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Αυστραλό Rubin Statham και τον Καναδό Kelsey Stevenson με 6-4, 6-3, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Ισπανούς David Jorda Sanchis και τον David Vega Hernandez με 2-6, 7-6 (5), 10-5.

Για τον Καλοβελώνη αυτός ήταν ο 5ος τελικός σε Challenger διοργάνωση. Είχε κερδίσει τον έναν απ' αυτούς, το 2022 στο Shymkent του Καζακστάν, με συμπαίκτη τότε τον Sanjar Fayziev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots