Στα προημιτελικά του RG και "κλείδωσαν" Ολυμπιάδα τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)

 
Στα προημιτελικά του RG και "κλείδωσαν" Ολυμπιάδα τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 20:11

Νέα μεγάλη πρόκριση πανηγύρισαν τα αδέρφια Τσιτσιπά, που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Roland Garros και "κλείδωσαν" την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισαν στο Suzanne Lenglen τους Γάλλους Manuel Guinard και Gregoire Jacq με 7-6 (2), 6-2, για να πανηγυρίσουν μια πολύ σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros.

Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά Grand Slam για τα αδέρφια Τσιτσιπά που σημείωσαν 2 διαδοχικές νίκες και τώρα τις έκαναν 3, για να μπουν και στον πρώτο τους προημιτελικό σε ένα Grand Slam.

Θυμίζουμε πως στον 1ο γύρο απέκλεισαν τους Denys Molchanov και John-Patrick Smith με 7-6 (9), 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισαν τους Νο.4 του ταμπλό και περσινούς πρωταθλητές, Ivan Dodig και Austin Krajicek, με 4-6, 7-5, 6-3.

Στον σημερινό αγώνα αντιμετώπισαν δυο παίκτες που μπορεί να ήταν alternates, απέδειξαν όμως σ' αυτό το τουρνουά ότι είχαν εξαιρετική χημεία και πέτυχαν δυο καλές νίκες.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά ωστόσο ήταν διαβασμένα και μπήκαν εξαιρετικά στο ματς, για να προηγηθούν με 3-0. Οι Γάλλοι ανέβηκαν και από το 1-4 επέστρεψαν στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στο tie-break ωστόσο Πέτρος και Στέφανος ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, απέφυγαν τα λάθη και επιβλήθηκαν με 7-2.

Στο 2ο σετ οι δυο Έλληνες παίκτες έκαναν δυο συνεχόμενα break κι έτσι από το 2-2 κέρδισαν 4 games στη σειρά και "κλείδωσαν" τη μεγάλη πρόκριση στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Μέσα στο Suzanne Lenglen, τα αδέρφια Τσιτσιπά "σφράγισαν" και την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα γίνουν στα ίδια γήπεδα σε 1,5 μήνα.  Mε τον Στέφανο να είχε δεδομένη την παρουσία του στους Ολυμπιακούς, ο Πέτρος χρειαζόταν ένα πλασάρισμα κοντά στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ μετά το Roland Garros και με τη σημερινή νίκη εξασφάλισε μια άνοδο στο Top 75 για 1η φορά στην καριέρα του! Αυτή τη στιγμή κερδίζει 47 θέσεις και από το Νο.116, όπου βρίσκεται κανονικά, φιγουράρει στο Νο.71 της κατάταξης, θέση ωστόσο που μπορεί να μεταβληθεί και από άλλα αποτελέσματα ή μπορεί βεβαίως και να βελτιωθεί ακόμα παραπάνω αν συνεχίσει την πορεία του στο παρισινό Slam.

Στα προημιτελικά Πέτρος και Στέφανος θα αντιμετωπίσουν τους πολύ δυνατούς Marcelo Arevalo και Mate Pavic, Νο.9 στο ταμπλό, που βρίσκονται εδώ και 2 μέρες στην 8άδα και περιμένουν. Τη Δευτέρα είχαν κερδίσει για τον 3ο γύρο τους Kevin Krawietz και Tim Puetz, No.6 ζευγάρι στο ταμπλό, με 7-6 (3), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots