Ανατροπή και νέα πρόκριση για τον Αστρεινίδη

 
Ανατροπή και νέα πρόκριση για τον Αστρεινίδη
Ανατροπή και νέα πρόκριση για τον Αστρεινίδη
tennisnews team Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 - 22:43

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης έδωσε συνέχεια στις καταπληκτικές εμφανίσεις του στο Plantation της Φλόριντα και με μια μεγάλη ανατροπή, προκρίθηκε στους "32" καλύτερους του Orange Bowl! Αυτή ήταν η 5η νίκη σε 4 μέρες για τον 16χρονο Έλληνα τενίστα.

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη με τον Αμερικανό Kyle Kang, ο Φίλιππος Αστρεινίδης κατάφερε να πάρει τη νίκη με 5-7, 6-2, 6-4 και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Orange Bowl στην κατηγορία των 16 ετών!

Ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι, με τον νεαρό Αμερικανό να προηγείται με 4-1 στο 1ο σετ και τον Φίλιππο να επιστρέφει, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και σε 5-5. Ο Kang παρόλα αυτά κέρδισε τα 2 επόμενα games και κατέκτησε το πολύ κλειστό 1ο σετ.

Ο Αστρεινίδης, ο οποίος είχε και 4 παιχνίδια από τις προηγούμενες 3 ημέρες στα πόδια του, όχι απλά δεν το έβαλε κάτω, αλλά επανήλθε με μια πολύ καλή ανατροπή. Κέρδισε το 2ο σετ σχετικά εύκολα με 6-2, ενώ στο 3ο σετ έκανε από νωρίς το break και διατηρήθηκε μπροστά ως το τέλος, για να το κλείσει στα 10 games.


Ο Φίλιππος με τον Ρένο Συμεωνίδη, που είναι ο προπονητής του από την ηλικία των 5 ετών και τον συνόδευσε στη Φλόριντα. Σήμερα η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική, καθώς στο τουρνουά του Orange Bowl επιτρέπεται το coaching μια φορά σε κάθε σετ. 

Από την Παρασκευή, όταν έδωσε τους πρώτους αγώνες του στο τουρνουά, ο Αστρεινίδης έχει πλέον 5 νίκες στο Plantation της Φλόριντα, όπου χρειάστηκε να δώσει 4 προκριματικούς αγώνες για να μπει στο 64άρι ταμπλό του Orange Bowl.

Πλέον είναι στους "32" καλύτερους παίκτες και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Αμερικανό παίκτη, τον 16χρονο James Delgado, που κέρδισε τον Lemos Franzoloso από τη Βραζιλία με 7-6 (2), 7-6 (3).

Να σημειωθεί πως ο Αστρεινίδης είχε δηλώσει συμμετοχή και στο διπλό, όπου θα έπαιζε με τον Αυστριακό Marko Andrejic, Νο.1 στο ταμπλό, που όμως τραυματίστηκε στον δικό του αγώνα για τον 1ο γύρο του μονού με αποτέλεσμα να αποσύρουν πριν από λίγο τη συμμετοχή τους. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots