Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου ο Aριστοτέλης Θάνος

 
Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου ο Aριστοτέλης Θάνος
Στον 2ο γύρο του Ηρακλείου ο Aριστοτέλης Θάνος
tennisnews team Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 - 23:03

Ο Αριστοτέλης Θάνος μπήκε με φόρα από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της 5ης εβδομάδας του Lyttos Beach ITF World Tour και κέρδισε τον Nino Ehrenschneider, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου. 

Ο Θάνος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Ehrenschneider με 6-1, 6-4, σε 75 μόλις λεπτά.

Από το 1-1 του 1ου σετ, ο 18χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε 7 συνεχόμενα games, για να βρεθεί μπροστά με 6-1, 2-0. Ο Ehrenschneiden κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να περάσει μπροστά με 4-3 στο 2ο σετ, αλλά ο Αριστοτέλης είχε τον τελευταίο λόγο και έκανε ένα ακόμα σερί 3 κερδισμένων games, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό των ανδρών, αγωνίστηκε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε το 1ο σετ από τον Αμερικανό Dusty Boyer, No.7 στο ταμπλό, αλλά στάθηκε άτυχος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας τραυματισμού, στο 7-5, 2-5.

Στο τουρνουά των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα αγωνίστηκε για τον 1ο γύρο του μονού, αλλά γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Darya Astakhova, με 6-2, 6-2. Στον 1ο γύρο του διπλού, οι Ραφαέλα Φούλοπ και Μαρία Κάλλιστρου ηττήθηκαν από τις Agustina Chlpac και Ivania Martinich, με 6-3, 6-3.

Αύριο θα συνεχιστεί το τουρνουά, με το ελληνικό ενδιαφέρον να διατηρείται ζωντανό μέσα από τυς Αριστοτέλη Θάνο και Αλέξανδρο Σκορίλα. Ο Θάνος θα αντιμετωπίσει τον επίσης Γερμανό Robert Strombachs για τον 2ο γύρο του μονού, ενώ ο Σκορίλας και ο Ρώσος συμπαίκτης του, Matvey Khomentovskiy, θα παίξουν με τους Altug Celikbilek και Strombachs, Νο.2 στο ταμπλό, για τα προημιτελικά του διπλού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots