Ανακοίνωση του Golden Tennis Club για το κάλεσμα της ΕΦΟΑ

 
Ανακοίνωση του Golden Tennis Club για το κάλεσμα της ΕΦΟΑ
Ανακοίνωση του Golden Tennis Club για το κάλεσμα της ΕΦΟΑ
tennisnews team Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 - 11:27

Απαντώντας στο κάλεσμα του προέδρου της ΕΦΟΑ, Σπύρου Ζαννιά, ο Κώστας Σπανός, εκπροσωπώντας το Golden Tennis Club της Πάτρας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία καταθέτει τις σκέψεις του για την παρούσα κατάσταση. 

Η ανακοίνωση του Golden Tennis Club:

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, κ. Σπύρος Ζαννιάς στο διάλογο για προβλήματα στο ελληνικό τένις και στην επόμενη ημέρα, καταθέτουμε κι εμείς τις σκέψεις:

Θεωρούμε πως στην παρούσα συγκυρία οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής αντισφαίρισης είναι πρώιμη και επισφαλής, αφενός γιατί δεν έχει διαμορφωθεί η βάση ενός διαλόγου από τον οποίο θα προέκυπταν ασφαλή συμπεράσματα κι αφετέρου, γιατί οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μονοπωλούν τον αγώνα να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα τον σχεδιασμό για το αγωνιστικό πρόγραμμα, προκειμένου εγκαίρως να ανακοινωθούν οι όποιες αλλαγές απαλλάσσοντας έτσι από την επιπρόσθετη ανησυχία προπονητές και αθλητές που εκ των πραγμάτων έχουν σταματήσει την προετοιμασία τους.

Όταν η κρίση περάσει ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει ήδη ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για αρκετές από τις οποίες ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος. Γι’ αυτό και η επόμενη μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το περιβάλλον μεταβάλλεται ώρα με την ώρα, συνεπώς εκ των προτέρων κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες και τα μεγέθη της κρίσης.

Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η ψυχική ανάταση, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει υγιείς, σωματικά και ψυχικά, αλλά και δυνατούς για να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε το αύριο.

Για όλες τις σχολές και τους ομίλους τένις στην Ελλάδα προέχει η επιστροφή στην κανονικότητα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, και η αξιολόγηση των νέων δεδομένων που θα έχει δημιουργήσει η κρίση, από την οποία κινδυνεύει εκτός των άλλων και η βιωσιμότητα όλων των χώρων άθλησης.

Η καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων «εγκλώβισαν» όλο τον κόσμο στο σπίτι στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας κι όταν έλθει η ώρα να βγούμε απ’ αυτήν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Κυρίως σε ατομικό και κατόπιν σε συλλογικό επίπεδο.

Κατόπιν όλων αυτών, πιστεύουμε πως σήμερα αυτό που προέχει είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων για την προστασία των οικογενειών μας και του κοινωνικού συνόλου και η αναζήτηση τρόπων προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Για όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να συζητήσουμε αμέσως μετά και στη βάση των δεδομένων που θα έχουν προκύψει.

Προς το παρόν συμμετέχουμε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μένουμε αισιόδοξοι. Μένουμε δυνατοί!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots