Πως γίνεται η προπόνηση με διαφορετικές μπάλες

 
Πως γίνεται η προπόνηση με διαφορετικές μπάλες
Πως γίνεται η προπόνηση με διαφορετικές μπάλες
tennisnews team Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 - 16:56

Το τένις αναμένεται να επιστρέψει στη ζωή μας από αύριο, αλλά τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας θα το κάνουν αρκετά διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικές μπάλες από τον συναθλητή μας, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όπως ανακοινώθηκε και από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρο Ζαννιά, την Κυριακή, ένα σημαντικό μέρος των προϋποθέσεων για να ανοίξουν τα γήπεδα τένις είναι οι παίκτες (έως δυο ανά γήπεδο) να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες μπάλες, δηλαδή ο καθένας να έχει τις δικές του. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως θα χρησιμοποιούνται διαφορετικές μπάλες, αλλά πως τουλάχιστον ο ένας από τους δυο παίκτες θα πρέπει να "μαρκάρει" τις μπάλες που θα φέρει, για να τις ξεχωρίζει από εκείνες που θα φέρει ο συναθλητής του, καθόλη τη διάρκεια της άθλησης.

Οι αυστηρές προϋποθέσεις δεν είναι τοπικό φαινόμενο, αλλά ισχύουν λίγο πολύ για την παγκόσμια τενιστική κοινότητα. Γι' αυτό και η USTA, η ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε μια ανακοίνωση πριν λίγες μέρες, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες για το παιχνίδι και για τις μπάλες:

Χρησιμοποιήστε τέσσερα ή έξι μπαλάκια τένις

Αν και όχι τόσο πιθανό, μια μπάλα του τένις μπορεί να μεταδώσει τον ιό COVID-19, καθώς σχεδόν οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια.

Μία επιπλέον προφύλαξη που μπορείτε να λάβετε για να είστε ασφαλείς όταν παίζετε τένις:

-Ανοίξτε δύο κουτιά μπάλες τένις που δεν μοιράζονται τον ίδιο αριθμό στην μπάλα.

-Πάρτε ένα σετ από αριθμημένες μπάλες ή σημειώστε τις μπάλες σας και ζητήστε από τον συναθλητή σας να κάνει το ίδιο.

-Συνεχίστε με το παιχνίδι, φροντίζοντας να αγγίζετε με τα χέρια σας μόνο τις δικές σας μπάλες. Εάν μια μπάλα του συναθλητή σας καταλήξει στην πλευρά σας, μην αγγίξετε την μπάλα με τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε τη ρακέτα ή τα πόδια σας για να προωθήσετε την μπάλα στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots