Για 2η συνεχή χρονιά το "IMG Future Stars" στο ΤΑΤΟΪ Club

 
Οι 48 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες του IMG Future Stars του 2022, μαζί με τους Carlos Alcaraz και Hubert Hurkacz.
Οι 48 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες του IMG Future Stars του 2022, μαζί με τους Carlos Alcaraz και Hubert Hurkacz.
tn team Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 0:05

Η IMG Tennis (η μεγαλύτερη εταιρεία εκπροσώπησης αθλητών τένις στον κόσμο) και το TATOΪ Club ανακοινώνουν τη διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του τουρνουά «IMG FUTURE STARS» για την ανάδειξη της νέας γενιάς κορυφαίων αθλητών στο τένις. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του TATOΪ Club, στην Αθήνα, από τις 24 έως τις 30 Απριλίου 2023. 

Επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του «IMG Future Stars» θα είναι η Tennis Europe, μέλος της οποίας είναι και η ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).

Στη διοργάνωση διάρκειας μιας εβδομάδας, τα ανερχόμενα ταλέντα U12 του παγκόσμιου τένις, οι προπονητές και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί κάτω από ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων μεταξύ των αρίστων της γενιάς αυτής από όλον τον κόσμο.

Και αυτή η διοργάνωση του δεύτερου τουρνουά IMG Future Stars, θα περιλαμβάνει αγώνες 48 παικτών, ανάμεσα στα καλύτερα 24 αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών από όλον τον κόσμο, καθώς και ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έπειτα από τους αγώνες της κάθε ημέρας.

Θα υπάρχουν επίσης εργαστήρια υποχρεωτικής συμμετοχής για τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς που θα περιλαμβάνουν:

  • Παρουσιάσεις και συζητήσεις με κορυφαία στελέχη των WTA, ATP, Nike, IMG κ.α., με σκοπό την εκπαίδευση των οικογενειών σχετικά με τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή τένις. 
  • Ομιλίες από ειδικούς στον χώρο της διατροφής και της ευεξίας, που θα βοηθήσουν τους αθλητές να κατανοήσουν τις ανάγκες του σώματός τους σε διατροφή και αποκατάσταση.
  • Εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας για την προετοιμασία των αθλητών για συνεντεύξεις τύπου.
  • Ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με αποκορύφωμα την παρακολούθηση ενός αγώνα μεταξύ δύο κορυφαίων αθλητών της παγκόσμιας κατάταξης ATP.

Η εκπαίδευση αποτελεί επίσης βασικό πυλώνα του Tennis Europe Junior Tour. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα Junior School, ξεκίνησε το 2019 με σκοπό να προετοιμάσει τους νεαρούς αθλητές για την πορεία προς το επαγγελματικό τένις, με διά ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα που καλύπτουν θέματα όπως η διατροφή, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχική υγεία, το anti-doping και οι χορηγίες. Το Junior School είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, και από τις δύο παγκόσμιες Ενώσεις Επαγγελματιών Αντισφαίρισης, ATP και WTA. Μέσα στο 2022, το Tennis Europe Junior Tour κατέγραψε πάνω από 12.000 συμμετοχές αθλητών σε 465 διεθνείς διοργανώσεις για παίκτες ηλικίας 12, 14, 16 ετών και κάτω. Το Tour περιλαμβάνει συχνές διοργανώσεις τριών κατηγοριών, καθώς και μια επίλεκτη σειρά από κορυφαία τουρνουά Super Category, συμπεριλαμβανομένων διοργανώσεων όπως το «Les Petits As».

Νεαροί αθλητές από όλον τον κόσμο υπέβαλαν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο δεύτερο IMG FUTURE STARS tournament μέσω video, φιλοδοξώντας να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση για την ανάδειξη της επόμενης γενιάς κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών τένις. Το TATOΪ CLUB εξασφάλισε και φέτος δύο Wild Cards για τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια U12 με την υψηλότερη πανελλήνια κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί την 18η Απριλίου 2023.

Οι παροχές στον κάθε παίκτη θα περιλαμβάνουν: δύο δωμάτια ξενοδοχείου, γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του, έως και 2 επιπλέον διαπιστευτήρια για γονείς/κηδεμόνες/προπονητές και πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους εξάσκησης και αποκατάστασης. Παράλληλα, κάθε παίκτης θα έχει τη χαρά να απολαύσει μαζί με τους προσκεκλημένους του ανέμελες στιγμές στο ψυχαγωγικό πάρκο που θα στηθεί στους υπαίθριους χώρους του TATOΪ Club και αναμένεται να υποδέχεται καθημερινά έως και 2.000 θεατές. Οι νικητές (αγοριών και κοριτσιών) του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.

Το trailer της διοργάνωσης και περισσότερες πληροφορίες στο imgfuturestars.com.

Σχετικά με την IMG
Η IMG κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο του αθλητισμού, των εκδηλώσεων, της μόδας και των μέσων ενημέρωσης. Η εταιρία προωθεί και υποστηρίζει μερικούς από τους διασημότερους αθλητές και εκπροσώπους της μόδας ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει εκατοντάδες εκδηλώσεις μεγάλης προβολής και αποτελεί έναν κορυφαίο ανεξάρτητο παραγωγό και διανομέα αθλητικών και ψυχαγωγικών παραγωγών. Η IMG ειδικεύεται επίσης στο licensing, την αθλητική εκπαίδευση και τη δημιουργία αθλητικών διοργανώσεων. Η IMG είναι θυγατρική της Endeavour (NYSE:EDR), μιας παγκόσμιας εταιρίας στον κόσμο της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού.

Σχετικά με την TENNIS EUROPE
Η αποστολή της TENNIS EUROPE είναι να προωθήσει και να αναπτύξει το άθλημα του τένις εντός των 50 εθνικών ενώσεων αντισφαίρισης που την απαρτίζουν. Ως Περιφερειακή Ένωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις ITF, η Tennis Europe εστιάζει στο τένις παιδιών και νέων, ανοίγοντας τον δρόμο σε ανερχόμενα ταλέντα. Κάθε χρόνο, έως και 20.000 επιλεγμένοι παίκτες διαγωνίζονται σε 465 διοργανώσεις του Tennis Europe Junior Tour, που πραγματοποιούνται σε 46 χώρες. Από διοργανώσεις εισαγωγικού επιπέδου έως τις επίλεκτες διοργανώσεις Super Category, όπως το «Les Petits As» και τα European Junior Championships, οι παίκτες διαγωνίζονται για πόντους κατάταξης στο «Road to Monte-Carlo» με την ελπίδα να προκριθούν στη καταληκτική διοργάνωση της σεζόν, Junior Masters. Τα προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης είναι μεταξύ των βασικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, η οποία ιδρύθηκε το 1975 και εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.tenniseurope.org.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots