Δοκιμαστικό coaching σε δυο δυνατά Futures στο Ηράκλειο

 
Δοκιμαστικό coaching σε δυο δυνατά Futures στο Ηράκλειο
tn team Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:22

Σε δυο από τα δυνατότερα Futures τουρνουά που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα 40άρι και ένα 25άρι, θα δοκιμαστεί το coaching σε παίκτες, όπως συμβαίνει και στα τουρνουά της ΑΤΡ φέτος.

Το "coaching trial" είναι ένα πρότζεκτ που εφαρμόζεται τις τελευταίες εβδομάδες από την ITF στα επαγγελματικά της tour ανδρών και γυναικών και βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, όπως δηλώνει και η ονομασία του.

Όπως και κάθε φθινόπωρο, έρχεται και φέτος μια νέα σειρά από Futures τουρνουά στο Lyttos Beach της Κρήτης, στη Χερσόνησο Ηρακλείου, που ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Δεκεμβρίου. Θα έχει διάρκεια δηλαδή 4 εβδομάδες και θα περιλαμβάνει 8 διεθνή τουρνουά, 4 ανδρών και 4 γυναικών.

Τα δυο τουρνουά της 1ης εβδομάδας, από 6 έως 12 Νοεμβρίου, θα είναι τα δυνατότερα που θα διεξαχθούν, αφού πρόκειται για ένα τουρνουά 40.000 δολαρίων στις γυναίκες και ένα 25.000 δολαρίων στους άνδρες.

Αυτά είναι και τα δυο από τα επιλεγμένα τουρνουά που θα εφαρμοστεί το coaching trial ανά τον κόσμο στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν από την ITF.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι παίκτες μπορούν να έχουν ένα διαπιστευμένο μέλος της ομάδας τους,, που θα μπορεί να τους δίνει οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το μέλος αυτό μπορεί να είναι και ένας γονιός, ένας φίλος, ή οποιοδήποτε πρόσωπο από το περιβάλλον του παίκτη, αρκεί να είναι εξουσιοδοτημένο γι' αυτόν τον σκοπό. Θα κάθεται στη διάρκεια του αγώνα στη θέση του προπονητή και θα μπορεί να δίνει οδηγίες στον παίκτη, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει chair umpire στον αγώνα (σε πολλά Futures οι πρώτοι γύροι και τα προκριματικά γίνονται χωρίς chair umpire).

Αναλυτικά οι κανόνες για το coaching trial από την ITF

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots