Στην 5η θέση τα ελληνόπουλα

 
Στην 5η θέση τα ελληνόπουλα
Στην 5η θέση τα ελληνόπουλα
tennisnews team Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 - 21:42

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα Summer Cups 2014 στις ηλικιακές κατηγορίες 16 και 18 ετών, από την Tennis Europe. Στα αγόρια έως 16 ετών, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 5η θέση, με απολογισμό δύο νικών και μιας ήττας. Δείτε όλα τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων ομάδων που εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Στα αγόρια 16, η Ελλάδα αντιμετώπισε αρχικά την πανίσχυρη Σουηδία, που έχει στο δυναμικό της και τον Mikael Ymer, No8 στη συνολική κατάταξη της Tennis Europe. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 3-0 και έτσι έπαιξε στους αγώνες κατάταξης, όπου όμως πέτυχε δύο νίκες και κατέλαβε την 5η θέση (πρώτη στο consolation ταμπλό).

Αρχικά κέρδισε τους Βέλγους με 3-0 και στη σήμερα αντιμετώπισε την Ουκρανία, με φόντο την 5η θέση. Αφού έχασαν το 1ο ματς στα τρία σετ, οι Έλληνες αθλητές δεν το έβαλαν κάτω και κέρδισαν τους Ουκρανούς με 2-1. Η ομάδα μας αποτελούταν από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Βασίλη Ηλιόπουλο και Χρήστο Αντωνόπουλο.

Στα κορίτσια 16, η ομάδα μας πήρε την 6η θέση στην Άγκυρα της Τουρκίας. Τα κορίτσια μας, οι Ελένη Χριστοφή, Ασπασία Αυγέρη και Θεοδώρα Σολδάτου, έχασαν στο κυρίως ταμπλό από την Κροατία με 2-1, σε ένα tie που κρίθηκε ουσιαστικά σε ένα tie-break. Στον αγώνα για την 5η θέση, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την Τουρκία ξανά με 2-1.

Στα κορίτσια 18, που φιλοξενήθηκαν στο Mesagne της Ιταλίας, οι Ελληνίδες αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τη διοργανώτρια Ιταλία με 3-0. Την ομάδα μας σ' αυτή την κατηγορία συγκρότησαν οι Κατερίνα Κωτσάκη, Αναστασία Ρεντούλη και Αλίκη Καπελλά.

Τέλος, στα προκριματικά για το τουρνουά των αγοριών 18, η χώρα μας πήρε την 6η θέση στο Zone C, στο La Rochelle της Γαλλίας. Η Ελλάδα, με τους Αλέξανδρο Κανελλόπουλο, Στέφανο Σχινά και Γιάννη Κόρδο στο δυναμικό της, ηττήθηκε αρχικά από την Ουκρανία με 3-0 και στον αγώνα της 5ης θέσης έχασε από το Ισραήλ με το ίδιο σκορ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots