Στα ημιτελικά Αντωνόπουλος και Καρβούνη

 
Στα ημιτελικά Αντωνόπουλος και Καρβούνη
Στα ημιτελικά Αντωνόπουλος και Καρβούνη
tennisnews team Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 - 1:02

Οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Βάσια Καρβούνη προκρίθηκαν στα ημιτελικά των μονών του Ioannina Cup, στα Ιωάννινα. Στον τελικό του διπλού αγοριών της Grade 5 διοργάνωσης, προκρίθηκαν οι Στάθης Τσιρανίδης και Αϊτόρ Ζερδίλας, ενώ στον τελικό του διπλού κοριτσιών θα βρίσκονται οι Καρβούνη και Γαλάτεια Μεσοχωρίτη.

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, ο Χρήστος Αντωνόπουλος κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ρουμάνου Cezar Cretu με 7-5, 2-6, 7-6 (4) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Ioannina Cup.

O 17χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 2 στο ταμπλό της G5 διοργάνωσης των Ιωαννίνων, θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Bodin Zarkovic, στον σημερινό ημιτελικό της διοργάνωσης της ITF.

Στο μονό των κοριτσιών, η Βάσια Καρβούνη συνάντησε αρκετές δυσκολίες για ένα σετ απέναντι στη Ρουμάνα Carmen Roxana Manu, αλλά απέφυγε τις περιπέτειες και πήρε τη νίκη με 6-1, 7-6 (5), δίνοντας συνέχεια στην καταπληκτική της πορεία.

Η 16χρονη Ελληνίδα, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 324 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, θα παίξει με την Ιταλίδα Chiara Giaquinta, για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Η Giaquinta απέκλεισε στα προημιτελικά τη Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμήτρου, με 6-4, 6-2.

Στα προημιτελικά του μονού κοριτσιών αγωνίστηκε και η Βασιλική Σταματογιαννοπούλου, η οποία έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στη Ρωσίδα Daria Lukyanova, Νο. 2 στο ταμπλό, προηγήθηκε με σετ, στο τέλος όμως γνώρισε την ήττα με 3-6, 6-2, 6-1.

Στα διπλά των αγοριών, οι Στάθης Τσιρανίδης και Αϊτόρ Ζερδίλας κέρδισαν τους Χρήστο Αντωνόπουλου και Φάνη Κοντόπουλο με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Nicolo Crespi και Andrea Pecorella, που επικράτησαν των Αλέξανδρου Σκορίλα και Βασίλη Βαρδάκη με 6-2, 6-4.

Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρξει και στον τελικό του διπλού κοριτσιών, όπου η Βάσια Καρβούνη και Γαλάτεια Μεσοχωρίτη θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Manu και Denisa Elena Gheorghe. Οι δύο Ελληνίδες κέρδισαν τις Μάγδα Αδαλόγλου και Laura Lopez Giese (Ισπανία) με 6-4, 7-6 (4), ενώ οι Ρουμάνες αθλήτριες απέκλεισαν τη Θεοδώρα Σολδάτου και την Ιταλίδα Giulia Carbonaro, με 6-3, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots