Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά

 
Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά
Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 - 22:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις τους για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Juniors της ITF, που φιλοξενείται στο Klosters της Ελβετίας. Νίκη πέτυχε και η Μάγδα Αδαλόγλου, που έδωσε δύο παιχνίδια σε μια μέρα και ηττήθηκε από την πρόσφατη πρωταγωνίστρια του Gstaad, Rebeka Masarova. Στο τουρνουά αγωνίστηκαν ακόμη οι Σταμάτης Καπίρης, Παναγιώτης Κωσταράς και Ελένη Χριστοφή, αποκομίζοντας μερικές μοναδικές εμπειρίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, επιβλήθηκε του Ρουμάνου Calin Manda στην πρεμιέρα του στο European Junior Championships, με 6-4, 6-3. Ο Στέφανος είναι στο Νο. 1 του ταμπλό και είχε πάρει bye για τον 2ο γύρο.

Με την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση της Grade B1 κατηγορίας της ITF, προκρίθηκε στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Andrea Guerrieri.

Μερικές μοναδικές εμπειρίες κέρδισε η Μάγδα Αδαλόγλου, η οποία επικράτησε της Λιθουανής Paulina Bakaite με 6-3, 6-4 στην πρεμιέρα της και στον 2ο γύρο αντιμετώπισε την Rebeka Masarova, No. 2 στο ταμπλό.

Θυμίζουμε πως η νεαρή Ελβετίδα ήταν η ευχάριστη έκπληξη της προηγούμενης εβδομάδας στο tour της WTA, καθώς στην πρώτη της διοργάνωση, στο Gstaad της Ελβετίας, κέρδισε μεταξύ άλλων τη Jelena Jankovic και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά! Η 17χρονη Ελβετίδα, Νο. 3 στην κατάταξη των juniors και Νο. 314 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κέρδισε τη Μάγδα στον 2ο γύρο του European Junior Championships με 6-3, 6-1.

Στο μονό των κοριτσιών αγωνίστηκε και η Έλενα Χριστοφή, η οποία πήρε bye για τον 2ο γύρο και εκεί έδωσε έναν πολύ καλό αγώνα με την Ουκρανή Anastasia Zarytska, Νο. 12 στο ταμπλό. Κοίταξε στα μάτια την πολύ δυνατή αθλήτρια από την Ουκρανία, αλλά "λύγισε" στο tie-break του 3ου σετ, με 6-2, 5-7, 7-6 (5).

Στο μονό των κοριτσιών συμμετείχαν και δυο Κύπριες τενίστριες. Η Ελίζα Ομήρου ηττήθηκε από την Τσέχα Magdalena Pantuckova με 6-3, 6-2, ενώ η Anna Savchenko πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου γνώρισε την ήττα από την Τσέχα Monika Kilnarova, Νο. 16 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Στο ταμπλό των αγοριών, εκτός από τον Τσιτσιπά, αγωνίστηκαν και οι Παναγιώτης Κωσταράς και Σταμάτης Καπίρης. Ο Παναγιώτης ηττήθηκε από τον Τσέχο Michael Vrbensky με 6-1, 6-4, ενώ ο Σταμάτης γνώρισε την ήττα από τον Δανό August Holmgren, με 6-2, 6-0.

Ο Μενέλαος Ευσταθίου από την Κύπρο ηττήθηκε από τον Ελβετό Gabriel Currlin με 6-4, 6-4, ενώ ο επίσης Κύπριος Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο με bye, εκεί όμως γνώρισε την ήττα από τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori, με 6-3, 6-1.

Στα διπλά των κοριτσιών, οι Μάγδα Αδαλόγλου και Έλενα Χριστοφή πέρασαν με bye στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Σλοβένες Veronika Erjavec και Nika Kozar. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν την παρουσία τους οι Κύπριες Ελίζα Ομήρου και Anna Savchenko, οι οποίες ηττήθηκαν από τις Πολωνές Daria Kuczer και Wiktoria Kulik, No. 6 στο ταμπλό, με 3-6, 6-0, 10-3.

Στο διπλό των αγοριών, πολύ καλή προσπάθεια - ειδικά στο πρώτο σετ - πραγματοποίησαν οι Καπίρης και Κωσταράς, οι οποίοι ηττήθηκαν όμως από τους Σέρβους Miomir Kecmanovic και Aleksa Petrovic, με 7-6 (6), 6-1.

Οι Κύπριοι Χριστοφόρου και Ευσταθίου κέρδισαν στην πρεμιέρα τους, τους Ιρλανδούς Simon Carr και Morgan Lohan, με 7-6 (3), 6-3, ηττήθηκαν όμως στον 2ο γύρο από τους Εσθονούς Kenneth Raisma και Mattias Siimar, Νο. 5 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3. Θυμίζουμε πως ο Raisma είχε κατακτήσει το Wimbledon στα διπλά των αγοριών, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots