Μπήκε στην 8άδα η Παρασκευούδη

 
Μπήκε στην 8άδα η Παρασκευούδη
Μπήκε στην 8άδα η Παρασκευούδη
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 - 19:47

Εντυπωσιακή πορεία διαγράφει η Αναστασία Παρασκευούδη στο Nis της Σερβίας, όπου μετράει μέχρι στιγμής δύο άνετες νίκες και προκρίθηκε χωρίς προβλήματα στα προημιτελικά του Nis Open της Tennis Europe. Αρκετές ελληνικές συμμετοχές και πολύ καλές προσπάθειες για τους αθλητές μας στο Nis αυτή την εβδομάδα.

Η Παρασκευούδη συνεχίζει την πορεία της στο Nis της Σερβίας και στο Nis Open, τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 5 στο ταμπλό, πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τη Σέρβα Milica Duric με 6-3, 6-2.

Στον 3ο γύρο κέρδισε άλλη μια Σέρβα, την Andjela Lopicic, Νο. 12 στο ταμπλό, με το εξίσου άνετο 6-3, 6-1, για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Σερβίας. Αύριο, η Αναστασία θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική 4άδα, απέναντι στην κορυφαία παίκτρια του ταμπλό, τη Σλοβάκα Sara Suchankova, Νο. 44 στα 14άρια της Tennis Europe.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού κοριτσιών αγωνίστηκαν και άλλες Ελληνίδες, με μεγάλη επιτυχία. Η Κυριακή Μήτσου προήλθε από τα προκριματικά, όπου είχε κερδίσει την Κροάτισσα Katarina Calis, με 6-2, 6-3. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό επιβλήθηκε της Σέρβας Andjela Vikcevic με 6-2, 6-2 και ολοκλήρωσε την πολύ καλή προσπάθειά της στον 2ο γύρο, όπου τη σταμάτησε η Ρωσίδα Polina Akimova, No. 3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Η Κατερίνα Αργυρίου κέρδισε στον 1ο γύρο τη Σέρβα Tara Gancev με 6-4, 6-4 και ηττήθηκε έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από την Ελβετίδα Ema Smakic, No. 8 στο ταμπλό, με 6-3, 4-6, 6-2. Η Στεφανία Μωϋσιάδη πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου σταμάτησε την προσπάθειά της η Σέρβα Mirjana Ragastovac, με 4-6, 6-3, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και η Μάγδα Τομαζάνη, η οποία ηττήθηκε μετά από δύο κλειστά σετ από τη Σέρβα Julija Radenkovic, με 6-4, 6-4. Οι άλλες δύο Ελληνίδες που συμμετείχαν στο τουρνουά ολοκλήρωσαν τις παρουσίες τους στα προκριματικά. Η Βάλια Σαμαρά ηττήθηκε από τη Σέρβα Senka Deletic με 7-5, 6-3, ενώ την Σοφία Καρπουζά σταμάτησε μια άλλη Σέρβα, η Julija Radenkovic, με 6-0, 6-1. 

Στα διπλά των κοριτσιών αγωνίστηκαν μόνο οι Κυριακή Μήτσου και η Μάγδα Τομαζάνη, που κοίταξαν στα μάτια τις Γαλλίδες Diana Cvetkovic και Helena Stevic στον 1ο γύρο, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα, με 6-2, 7-6 (4).

Στο μονό των αγοριών, στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Πάρις Πεντούσης, ο οποίος είχε πάρει bye για τον 2ο γύρο και εκεί επιβλήθηκε του Σέρβου Milos Vukovic με 6-1, 6-2. Στη φάση των "16", ο νεαρός αθλητής μας γνώρισε την ήττα από το Νο. 2 του ταμπλό, τον Σέρβο Vanja Dobrnjac, με 6-4, 6-1.

Στα διπλά ο Πάρις συνεχίζει την προσπάθειά του, καθώς έχει προκριθεί στα ημιτελικά. Μαζί με τον Σέρβο Luka Stefanovic πήραν με walkover την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου απέκλεισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τον Dobrnjac και τον Μαυροβούνιο Mario Aleksic, με 6-2, 4-6, 13-11. Αύριο, ο Πεντούσης και ο Stefanovic θα αντιμετωπίσουν τους Κύπριους Χρήστο Αβραάμ και Matija Matic, για μια θέση στον τελικό.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι άλλοι 3 Έλληνες που αγωνίστηκαν στο Nis. Ο Δημήτρης Μπινόπουλος κοίταξε στα μάτια το Νο. 2 του ταμπλό, τον Σέρβο Aleksa Ciric, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 5-7, 6-1, ενώ ο Δημήτρης Τερτίγκας έχασε από τον Σέρβο Dusan Obradovic με 6-3, 6-3. Ο Γιάννης Μπινόπουλος κέρδισε στον 1ο προκριματικό γύρο τον Αυστραλό Petar Jovic με 6-2, 6-3, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Σέρβο Mateja Curic, με 6-4, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots