Πρωταθλητής ο Ντίντο στην Αυστρία!

 
Πρωταθλητής ο Ντίντο στην Αυστρία!
Πρωταθλητής ο Ντίντο στην Αυστρία!
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 19:56

O Αλέξανδρος Ντίντο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Sparkasse Bambini Cup στο Kufstein της Αυστρίας, καθώς πέτυχε 6 νίκες μέσα σε 6 μέρες και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη διοργάνωση της Tennis Europe! Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος σε διεθνές τουρνουά για τον αθλητή του Ο.Α. Γλυφάδας και ο σημαντικότερος στην καριέρα του.

Με μια εκπληκτική εμφάνιση ολοκλήρωσε την ονειρική του εβδομάδα στο Kufstein της Αυστρίας ο Αλέξανδρος Ντίντο. Ο 14χρονος αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, Νο. 11 στο ταμπλό, επιβλήθηκε του Γερμανού Frederic Schlossmann με 6-2, 6-1 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Sparkasse Bambini Cup της Αυστρίας.

Ήταν ο δεύτερος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe για τον Αλέξανδρο, λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Kalovelonis Spring Tournament στην Πεύκη, τον περασμένο Απρίλιο. Ήταν επίσης ο σημαντικότερος στην καριέρα του, καθώς το Sparkasse Bambini Cup ανήκει στη 2η κατηγορία U14 της Tennis Europe.

Ο Ντίντο, ο οποίος αγωνίζεται για τα χρώματα της Αλβανίας, κατάφερε να πετύχει 6 νίκες μέσα σε 6 μέρες, για να φτάσει σε αυτή την πολύ σημαντική διάκριση. Τη Δευτέρα, για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης, είχε κερδίσει τον Βούλγαρο Mihael Mihaylov, με 6-3, 6-1. Στον 2ο γύρο επιβλήθηκε του Αυστριακού Lukas Kaltseis με 6-2, 6-0, ενώ στον 3ο γύρο πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή, για να αφήσει εκτός το Νο. 5 του ταμπλό, τον Γερμανό Max Hans Rehberg, με 5-7, 6-3, 6-1.

Στα προημιτελικά, αντιμετώπισε έναν άλλον Γερμανό, τον Marius Leicht, από τον οποίο έχασε μόνο 4 games, κερδίζοντάς τον με 6-2, 6-2. Στον χθεσινό ημιτελικό είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αμερικανό Toby Alex Kodat, No. 9 στο ταμπλό, αλλά βγήκε ξανά νικητής, επικρατώντας με 7-6 (1), 1-6, 6-4.

Στα 14άρια του Sparkasse Bambini Cup αγωνίστηκε και ο Ντάνιελ Τριανταφύλλου, ο οποίος είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Βραζιλιάνο Pedro Boscardin Dias με 7-6 (9), 4-6, 6-0, σε ένα παιχνίδι που ο νεαρός Έλληνας είχε ευκαιρίες για να κερδίσει στα δύο σετ.

Ο Τριανταφύλλου τα πήγε πάρα πολύ καλά στα διπλά, όπου συνεργάστηκε με τον Kodat. Το ελληνοαμερικανικό δίδυμο κέρδισε στον 1ο γύρο τους Αυστριακούς Nicolas De Giacomo και Stefan Petrovic με 6-2, 6-1 και στον 2ο γύρο επιβλήθηκε των Γερμανών Tobias Berning και John Sperle με 6-0, 7-6 (3).

Στα προημιτελικά, ο Τριανταφύλλου και ο Kodat κέρδισαν τους Βραζιλιάνους Dias και Joao Victor Couto Loureiro με 6-3, 6-0, με αποτέλεσμα να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας της ΕΤΑ, όπου τους σταμάτησαν οι Ουρουγουανοί, Juan Martin Fumeaux Buenaventura και Ezequiel Passarino Erlatz, με 6-1, 3-6, 10-7.

Στα προκριματικά του μονού ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ηττήθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από τον Ελβετό Robin Aschwanden, με 6-3, 2-6, 7-6 (4). Στα διπλά, ο Ζαφειρόπουλος συνεργάστηκε με τον Ντίντο, ηττήθηκαν όμως στον 1ο γύρο από τους Elyes Marouani (Τυνησία) και Codie Schalk Van Schalkwyk (Ναμίμπια), με 6-7 (5), 6-4, 10-5.

Τέλος, στα 12άρια της ίδιας διοργάνωσης συμμετείχε ο Κύπριος Κωνσταντίνος Κόσης, ο οποίος πραγματοποίησε μια αξιοπρόσεκτη πορεία μέχρι τον τελικό. Ο Κωνσταντίνος κέρδισε στον 1ο γύρο τον Καναδό Matthew Overvelde με 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο επιβλήθηκε του Κροάτη Bartol Borse με 6-1, 6-2.

Στον 3ο γύρο έχασε μόλις ένα game από τον Γερμανό Elias Faulhaber (6-1, 6-0), ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκε του Ελβετού Manfredi Graziani με 6-1, 6-4. Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμά του και από τους ημιτελικούς της Παρασκευής, συντρίβοντας τον Γερμανό Laurent Julia Calac με 6-1, 6-1. Στον σημερινό τελικό, ο 12χρονος Κύπριος τενίστας ηττήθηκε από τον Μαροκινό Hamza El Amine, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots