Ένας τραυματισμός σταμάτησε τον Ντίντο

 
Ένας τραυματισμός σταμάτησε τον Ντίντο
Ένας τραυματισμός σταμάτησε τον Ντίντο
tennisnews team Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 - 13:10

Μετά από 13 διαδοχικές νίκες σε τουρνουά της Tennis Europe, το εντυπωσιακό σερί του Αλέξανδρου Ντίντο σταμάτησε στο Ουλμ της Γερμανίας, από έναν τραυματισμό, που τον άφησε εκτός 3ου γύρου στο LBS Müller Junior Cup Ulm. Μετά από μια συναρπαστική μάχη των τριών σετ "λύγισε" η Ελένη Φασουλά.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα του Αλέξανδρου Ντίντο σταμάτησαν στο Ουλμ της Γερμανίας, καθώς ο 14χρονος αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρησή του για τον 2ο γύρο του LBS Müller Junior Cup Ulm, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

O Αλέξανδρος είχε κερδίσει το 1ο σετ απέναντι στον Γερμανό Luca Matheiowetz και όλα κυλούσαν καλά, στην αναζήτηση της 14ης διαδοχικής νίκης του. Δυστυχώς όμως είχε ένα τράβηγμα στους κοιλιακούς του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα τα επόμενα λεπτά και τελικά να εγκαταλείψει, όταν το σκορ ήταν 7-5, 3-6.

Ο Αλέξανδρος, ο οποίος είχε αυτό το πρόβλημα στους κοιλιακούς επειδή ψηλώνει απότομα, αλλά και από την κούραση, είχε κερδίσει 13 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 15 μέρες. Είχε 12 νίκες τις δύο προηγούμενες εβδομάδες και κατέκτησε δυο διαδοχικούς τίτλους, το Sparkasse Bambini Cup στο Kufstein της Αυστρίας και το LBS-Cup Waiblingen στο Waiblingen της Γερμανίας.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε με νίκη και στο LBS Müller Junior Cup Ulm, συντρίβοντας για τον 1ο γύρο τον Γερμανό Joshua Fritz, με 6-0, 6-0. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, τον έφεραν για πρώτη φορά στο Top 100 της κατάταξης U14 της Tennis Europe και συγκεκριμένα στο Νο. 56, αυτή την εβδομάδα. Ανέβηκε επίσης στο Νο. 256 της συνολικής κατάταξης της Ευρώπης.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας της ΕΤΑ, αγωνίστηκαν δυο Έλληνες αθλητές. Ο Νίκος Σπηλιώτης Ρουσσέλης είχε απολογισμό μια νίκη και μια ήττα, καθώς κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Γερμανό Kevin Wahl με 5-7, 6-1, 6-4, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο από έναν άλλον Γερμανό, τον Lukas Artner (No. 9 στο ταμπλό), με 6-2, 6-3.

Στον 2ο προκριματικό γύρο έφτασε και ο Φώτης Ανδρέας Αντωνιάδης, ο οποίος κέρδισε στον πρώτο του αγώνα τον Βέλγο Dant Despontin με 6-2, 6-4, στη συνέχεια όμως γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό Nico Kleber, Νο. 4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Στα διπλά των αγοριών U14, o Ντίντο συνεργάστηκε με τον Σπηλιώτη Ρουσσέλη, αλλά οι δυο τους ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Γερμανούς Phil Exner και Kim Johannes Niethammer, με 6-3, 7-5.

Στα μονά των κοριτσιών U14, η Ελένη Φασουλά πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά "λύγισε" μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, από τη Γερμανίδα Luzia Obermeier, με 5-7, 7-6 (3), 7-6 (2). Η Χαρά Γραμματικάκη ηττήθηκε από μια άλλη Γερμανίδα, την Alessa Maier, με 6-3, 6-0.

Στα διπλά, οι Φασουλά και Γραμματικάκη αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από τις Γερμανίδες Laura Isabel Putz και Anja Wildgruber, με 6-0, 6-3.

Τέλος, στο ταμπλό των κοριτσιών U16, που ανήκει επίσης στην 2η κατηγορία της Tennis Europe, αγωνίστηκε η Καλλιόπη Γκούσκου, η οποία αντιμετώπισε την Κροάτισσα Katarina Jelusic στον 1ο γύρο και μετά από μια μάχη των τριών σετ, ηττήθηκε με 6-3, 1-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots