Έπιασαν 8άδα Αστρεινίδης και Γραμματικάκη

 
Φίλιππος Αστρεινίδης
Φίλιππος Αστρεινίδης
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 22:39

Ακόμα μια πρόκριση πήραν στο Junior τουρνουά της Αιγύπτου, o Φίλιππος Αστρεινίδης και η Χαρά Γραμματικάκη, όπου θα βρεθούν στην τελική 8άδα. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Βαγγέλης Κυπριώτης.

Με αρκετές ελληνικές συμμετοχές πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα το τουρνουά κατηγορίας G5 στην Γκίζα της Αιγύπτου. Στον 3ο γύρο αγωνίστηκαν στα αγόρια ο Φίλιππος Αστρεινίδης και ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ενώ στα κορίτσια στις "16" βρέθηκε η Χαρά Γραμματικάκη.

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, καθώς επικράτησε με 6-0, 6-0 του Μαροκινού Eliaw Sefiani. O Αστρεινίδης δεν έχει χάσει ακόμα σετ, ενώ συνολικά έχει απολέσει μόλις 7 game σε 3 αναμετρήσεις.

Την είσοδο του στα ημιτελικά θα διεκδικήσει ο Αστρεινίδης απέναντι στον Ισπανό Carlos Guerrero Alverez.

Στον 3ο γύρο της Αιγύπτου βρέθηκε και ο Βαγγέλης Κυπριώτης (Νο.2 στο ταμπλό) ο οποίος εγκατέλειψε την αναμέτρηση απέναντι στον Pedro Liborio, ενώ το σκορ ήταν 6-0, 4-1 υπέρ του Πορτογάλου. O Κυπριώτης θα αγωνιστεί επίσης στα προημιτελικά των διπλών, με συμπαίκτη τον Αλέξανδρο Ζερβό.

Δυνατή παρουσία και για την Χαρά Γραμματικάκη, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Νο.9 του ταμπλό Miriam Gondorova, επικρατώντας της Ρωσίδας με 6-2, 6-2. Η νεαρή Ελληνίδα στην 8άδα θα κοντραριστεί με την Ιταλίδα Νο.3 Virginia Ferrara.

Στο διπλό των αγοριών, ο Αστρεινίδης και ο Φώτης Αντωνιάδης κέρδισαν τους Γάλλους Thomas Jouanneau και Joe Misrahi με 7-6 (2), 6-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσουν τους Ισπανούς Carlos Guerrero Alvarez και Pelayo Rodriguez. 

Στα προημιτελικά συνεχίζουν και οι Κυπριώτης και Αλέξανδρος Ζερβός, που κέρδισαν τους Ιταλούς Tommaso Marcomin και Filippo Mondini, με 6-4, 6-7 (4), 10-4. Στα προημιτελικά οι δυο Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν τους Αιγύπτιους Ahmed El Dardeery και Yassin Karim.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots