Το σήκωσαν στην Γκίζα Αστρεινίδης και Αντωνιάδης!

 
Φίλιππος Αστρεινίδης  Φώτης Αντωνιάδης
Φίλιππος Αστρεινίδης Φώτης Αντωνιάδης
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 18:53

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης και ο Φώτης Αντωνιάδης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Egyptian Shooting Club στην Αίγυπτο.

Στον σημερινό τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας του ITF World Tennis Tour Juniors, οι Αστρεινίδης και Αντωνιάδης κέρδισαν τους Αιγύπτιους Abd Elrahman Hassan και Youssef Sadek, No.1 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή εβδομάδα τους στην Γκίζα.

Το ελληνικό δίδυμο πέτυχε 5 νίκες συνολικά στο ταμπλό του διπλού, χάνοντας ένα μόλις σετ. Πρώτα απέκλεισε τους Αιγύπτιους Admen Bannis και Ziad Hemida, με 6-1, 6-0. Στη συνέχεια κέρδισε τους Γάλλους Thoomas Jouanneau και Joe Misrahi με 7-6 (2), 6-0, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε των Ισπανών Carlos Guerrero Alvarez και Pelayo Rodriguez, με 6-2, 3-6, 10-6. Στα ημιτελικά οι δυο Έλληνες παίκτες απέκλεισαν τους Αιγύπτιους Omar Ali και Ali Mounir, με 6-4, 6-2.

Τόσο για τον 16χρονο Αστρεινίδη, όσο και για τον 17χρονο Αντωνιάδη, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε διοργάνωση της ITF, σε μονά ή διπλά. Ο Αστρεινίδης είχε αγωνιστεί άλλες δυο φορές σε τελικό, στο Ioannina Cup των Ιωαννίνων, το 2018 με παρτενέρ τον Ντάνιελ Τριανταφύλλου και το 2019 μαζί με τον Χάρη Φούζα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots